Промоција изабраних дјела Селимира Радуловића

Изабрана дјела у седам томова истакнутог пјесника и есејисте Селимира Радуловића биће представљена читалачкој публици у Херцег Новом сутра (четвртак, 14. децембар) у 19:00 сати у галерији “Јосип Бепо Бенковић”.

Селимир Радуловић је објавио 11 пјесничких књига, пет књига изабраних пјесама и шест књига изабраних и нових пјесама. Књиге изабраних Радуловићевих пјесама објављене су на македонском, руском, грчком, њемачком и енглеском језику. Добитник је око 30 награда и признања, укључујући и Вукову и Змајеву награду, а поводом његовог пјесничког дјела објављена су и два зборника радова.

Након што су „Српска књижевна задруга“ и „Православна реч“ објавили 2013. године избор његових књига у пет томова, у сусрет 66. Међународном сајму књига у Београду „Лагуна” је издала Изабрана дјела Семира Радуловића I-VII.

Изабрана дјела Селимира Радуловића представљају рекапитулацију зрелог вишедеценијског стваралачког круга који је обиљежен духовним преиспитивањем.

Oрганизатори промоције су Градска библиотека и читаоница Херцег Нови и Црквена општина топаљско-херцегновска, а осим аутора, учествоваће Иван Негришорац, Будимир Дубак и Радомир Уљаревић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here