Прољеће 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано, уз слаб до умјерен развој облачности. На сјеверу, ујутру понегдје по котлинама ниска облачност или магла. Вјетар слаб до умјерен, најчешће западних смјерова. Јутарња температура ваздуха од 7 до 18, највиша дневна од 19 до 29 степени.

ИЗМЈЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Од 1. јуна на снази је Одлука о регулисању друмског саобраћаја по којој је до 30. септембра забрањена вожња тротинетима и бициклима на шеталишту од Игала до Мељина а измјењен је и режим саобраћаја до 1. септембра на херцегновској ривијери.

-Од 1.јуна до 30. 09. забрана је за вожњу тротинета шеталиштем од Игала до Мељина свакодневно, док је за бицикла и бицикла са мотором забрана од 19.00 до 01.00 сат. Истом одлуком од 1. јуна до 1. септембра измјењен је режим саобраћаја на доњем приобалном путу од Кумбора до Бијеле.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћај умјереног, током дана и појачаног интензитета у градским срединама. У зонама радова могу се очекивати повремена ограничења или обуставе саобраћаја. Из Ауто мото савеза Црне Горе савјетују возачима опрезну вожњу прилагођену условима и стању на путу.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 27 саобраћајних незгода у којима су 2 особе задобиле теже а 10 особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице су данас планирана 24 лета, а пет их је за Београд. Јутарњи „Air Montenegro“ је у 7.30, вечерњи је у 19.30, а компаније „Air Serbia“ су у 8.35, 15.20 и у 22.05. Три лета су за Варшаву, а по два су за Истанбул, Гдањск и Беч, а остали су за: Меминген, Брисел, Познањ, Будимпешту, Загреб, Краков, Париз, Атину, Катовице и Милано.

Са Аеродрома Тиват данас је планирано 16 летова. Шест је ка Београду, три лета “Air Montenegra” планирана су у 7.30, 16.10 И 17.10, док су летови “Air Srbije” у 11.50, 15.20 и 18.40. Два лета су ка Истанбулу, а остали летови су ка Берлину, Љубљани, Луксембургу, Паризу, Прагу, Риги, Тел Авиву И Јеревану.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни око 80 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19.35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стгли “Божур” и „Транс југ“ из Београда, „Гага“ из Чачка (нова, сезонска линија),  а очекујe се долазак: “Божурa” са Пала, “Ленсa” из Новог Сада, “Транс-југa” из Београда, “Royal травелa” из Ниша, “Blue line” и “Јадран експресa” из Суботице и „Јадран лајна“ из Крагујевца. У 7.30 је кренуо “Ozlem tours” за Београд, а остали поласци са Аутобуске станице Херцег нови су по реду вожње и нема закашњења..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here