Прољеће 2024: Сервисне информације

Пријеподне сунчани периоди, од средине дана постепено повећање облачности, током ноћи слаба, а на приморју и умјерена киша. Вјетар углавном слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Јутарња температура ваздуха од -4 до 10, највиша дневна од 6 до 19 степени.

ЦЕДИС

Из Црногорског електродистрибутивног система за данас нису  планирана искључења струје.

Измијењен режим саобраћаја

Привремено се мијења режим саобраћаја на дијелу локалног пута у селу Мојдеж, на потезу од скретања за село Сушћепан према Ратишевини, на начин да се забрањује саобраћај за сва возила. Режим измјене саобраћаја важи од 9 до 15 сати и од 16 до 20 сати.

Аутобуске линије Херцег Нови – Мојдеж у 11:55, 13:30 и 17:50 часова ће саобраћати.

Из Секретаријата за комуналне дјелатности моле грађане за стрпљење до завршетка радова на путу и апелују на коришћење алтернативног правца кроз Тијесни кланац.

Аутобуски саобраћај

На херцегновску Аутобуску станицу стигао је Oзлем из Лесковца и Банбус из Београда, док очекују долазак превозника Блуе Лајн из Новог Сада, Ниш-експреса из Ниша, из Суботице Божур и Ленс и Ласту из Београда. Са Аутобуске станице Лалатовић отишао за Сарајево, у 9:30 Божур вози ка Дубровнику, па у 11:10 „Јадран експрес – Котор“ за Дубровник и у 12:10 Југопревоз-Гацко вози за Требиње и остали превозници према уобичајеном реду вожње.

Телефон за информације 321 225 .

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас је планирано пет летова ка Београду у 7:30, 8:35, 11:50, 15:20 и 17:10, биће реализовани летови ка Истанбулу два, те Лиону, Бечу, Биарду и Луксембургу. Са Подгоричког аеродрома планирано је 20 летова, од чега пет ка Београду у 7:30, 8:35, 14:30, 15:20, 19:30, 21:50, три лета ка Истанбулу, два ка Бечу и остали летови према Мемингену, Гданску, Будимпешти, Варшави, Лондону, Загребу, Атини, Кракову, Милану и Паризу…

АУТО МОТО САВЕЗ ЦРНЕ ГОРE

Саобраћа се по претежно сувим коловозима уз могуће ситније одроне на дионицама које пролазе  кроз усјеке…На путевима на којима се изводе радови измијењен је режим саобраћаја.

На магистралним путевима М-1 дионица Херцег Нови-Котор, М-1 дионица Бар-Улцињ и М-10 дионица Цетиње-Будва у временском интервалу од 07:00 до 19:00 сати долази до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни, због извођења асфалтерских радова, до 25.маја.

На магистралном путу М-1 Липци-Котор у мјесту Доброта због извођења радова на адаптацији тротоара саобраћај се обавља једном траком наизмјенично на мјесту извођења радова.

Привремено се, до 30. априла одобрава промјена режима саобраћаја са двосмјерног на наизмјенично одвијање саобраћаја на мјестима извођења радова на маг. путу дионица Лепетани – Тиват / кроз насељено мјесто Тиват, Доња Ластва и Лепетане /.

Ауто – мото савез Црне Горе пружа учесницима у саобраћају техничку помоћ на јавним путевима, која подразумијева пружање услуге помоћи на путу, отклањања мањих кварова и најмање једног бесплатног шлепања возила до првог сервиса или радионице за сва возила регистрована у Црној Гори.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу, на услузи је грађанима 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234999, 063 239987.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here