Прољеће 2023: Сервисне информације

Претежно облачно и нестабилно, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином. У централним и западним дјеловима, а посебно у јужним-југозападним предјелима, на приморју, планинском залеђу Јадрана и Орјену очекују се краткотрајно интензивне падавине. Потенцијално је могуће формирање олујно-грмљавинских облака, бурних грмљавинских процеса, са условима за локалне краткотрајне олујно-грмљавинске непогоде. Вјетар слаб до умјерен, понегдје и појачан, источних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 13 до 26 степени.

УПОЗОРЕЊЕ МУП-А

С обзитом на информацију Завода за хирометеорологију и сеизмологију, Директорат за заштиту и спашавање МУП-а послао је упозорење свим учесницима у систему заштите и спашавања, и указао на потребу подизања оперативне спремности.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи струју од 9:00 до 9:30 неће потрошачи у насељу Лазарет у Мељинама. Како наводе из ЦЕДИС-а, у случају лошег времена радови ће бити одгођени.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

До 7:30 на главну станицу је стигао Божур из Београда. У наставку пријеподнева стижу Гага турс из Чачка, Ројалови превозници из Ниша и Београда, Божур и Ленс из Суботице, Блу лајн из Новог Сада, Озлем из Лесковца, Лазаро из Бања Луке, Виена из Модриче и Руле турс из Скопља. Редом вожње у 7:00 сати Озлем је кренуо за Београд, слиједе редовни јутарњи поласци ка Сплиту, Сарајеву, Дубровнику, Требињу.

Више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Довољно је полазака са црногорских аеродрома ка земљама региона, као и европским дестинацијама. За сада нема кашњења у реду летења.

Детаљније информације могуће је добити путем телефона – 032 670 930 (Тиват); 020 444 244 и 19880 (Подгорица).

ЖЕЉЕЗНИЦА ЦРНЕ ГОРЕ

Брзи међународни воз из Бара ка Београду полази у 20:20, повратак је у 19 сати. Локални возови саобраћају редовно и свакодневно, шест је полазака из Бара за Подгорицу и три су ка Бијелом Пољу.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

На већини путева у земљи саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима. На дионицама гдје се изводе радови саобраћа се уз измијењен режим вожње. Савјетујемо опрезну вожњу на свим путним правцима и поштовање правила саобраћаја. Интензитет саобраћаја је умјерен.

Детаљније информације могуће је добити путем телефона 020 234 999 и 19807.

Возите полако и опрезно, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here