Прољеће 2023: Сервисне информације

Мало до умјерено облачно уз дуже сунчане периоде, углавном у другом дијелу дана умјерен до појачан развој облачности понегдје ће условити слабу кишу или пљусак и грмљавину. Вјетар мјестимично умјерен до појачан, на ударе понегдје и јак, сјевероисточни и источни. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 27 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
У већем дијелу земље саобраћа се по претежно сувим коловозима. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне, а на дионицама гдје се изводе радови обавезно је поштовање постављене сигнализације. Због очекиваног појачаног интензитета саобраћаја због празника данас, сутра и у уторак (21,22. и 23. маја) неће се обустављати саобраћај на путевима на којима се изводе радови. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 15 саобраћајних незгода у којима је пет особа задобило теже повреде, а три особе лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планиран 21 лет, а четири су за Београд. Компаније „Аir Montenegro“ су у 10:00 и у 17:45, а „Аir Serbia“ у 15:20 и у 21:50. По три лета су за Беч и за Истанбул, а остали су за Рим, Барселону, Франкфурт, Цирих, Варшаву, Краков, Измир, Клагенфурт, Манчестер и Тел Авив. Из Тивта је планирано 17 летова, а четири су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:40, 15:20 и у 18:40, а „Аir Montenegro“ у 20:10. Два лета су за Тел Авив, а остали су за Праг, Виљнус, Дизелдорф, Париз, Беч, Истанбул, Лондон, Ригу, Грац, Штутгарт и Франкфурт.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни 60-ак минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:20. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Поводом прославе Дана независности и концерта Здравка Чолића у Бару данас је додат пар возова са поласком у 18:30 из Подгорице и повратком у 2:00 сата иза поноћи.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли „Лазаро“ из Бања Луке, „Божур“ и „Транс-југ“ из Београда, а за њима ће „Божур“ из Суботице, „Royal travel“ из Београда, „Јадран експрес“ из Суботице, „Jadran line“ из Крагујевца, „Royal travel“ из Ниша и „Blue line“ и „Ленс“ из Новог Сада. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here