Прољеће 2022: Сервисне информације

Промјенљиво и нестабилно, повремено и мјестимично киша или пљусак праћен грмљавином. Локално су могуће и краткотрајне временске непогоде. У послијеподневним сатима или крајем дана, у већем дијелу земље се очекује смањење облачности и престанак падавина. Вјетар јужних смјерова, слаб до умјерен, мјестимично и појачан. Највиша дневна температура ваздуха 18 до 27 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи до 17:00 сати струју неће имати насеља Кути, Сасовићи и Аврамовићи у Зеленици. Сутра од 6:00 до 17:00 сати без струје ће бити Мојдеж, Тијесни кланац и Кулиновићи.

ОДЛОЖЕНА ОБУСТАВА ВОДОСНАБДИЈЕВАЊА

Најављена обустава водоснабдијевања потрошачима Бијеле и Каменара, планирана за данас, због кише је одложена за уторак (31. мај).

Обустава ће бити на снази од 8:00 до 23:00 сата, због измјештања дијела челичног цјевовода, обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски саобраћај се одвија по реду вожње. Први су стигли Божурови аутобуси из Скопља, Београда и са Пала и Виена из Модриче. У наставку пријеподнева очекују превознике из Суботице, Новог Сада, Београда, Крагујевца…

Редом вожње, Озлем је ка Београду кренуо у 7:00, ка Дубровнику полазе Божур и Јадран експрес у 9:30, односно 11:10, ка Требињу Југо превоз Гацко у 12:10 сати.

Мјеста има у свим правцима, али је савјет да карту обезбиједите на вријеме.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Повећан је број авио линија ка земљама Европе. Из Тивта ће данас бити организована пет летова ка Београду и по један ка Тел Авиву, Цириху, Лондону, Берлину… Са подгоричког аеродрома су реализовани летови ка Београду и Бечу, планирана су још четири ка главном граду Србије, по два ка Бечу и Истанбулу, затим ка Риму, Варшави и осталим европским дестинацијама.

Детаљније информације могу се добити путем кол центра – 19880

АМСЦГ

На путевима у земљи саобраћа се по мјестимично мокрим коловозима и уз смањену видљивост. Због најављених временских прилика савјетујемо опрезну вожњу прилагођену временским и саобраћајним условима. Дуж клисура и усјека скрећемо пажњу на ситније одроне.

Због извођења радова на реконструкцији, до 15. јуна, на магистралном путу Херцег Нови-Липци, у мјесту Бијела, доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни уз повремене прекиде саобраћаја не дуже од 15 минута.

На магистралном путу Мељине-Липци, у мјесту Мељине, привремено се до 15. јуна одобрава промјена резима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни, због извођења радова на изградњи канализационе мреже. Због извођења радова на санацији клизишта, такође се у Мељинама, до 09. јуна, одобрава промјена режима саобрађаја са двосмјерног на једносмјерни у термину од 7:00 до 17:00 часова.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу, на услузи је градјанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here