ПРОЉЕЋЕ 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ


Промјењиво облачно са дужим сунчаним интервалима, првенствено у континенталним предјелима мјестимично киша или пљусак са грмљавином, нарочито у сјеверним и централним предјелима. Вјетар слаб до умјерен, послијеподне понегдје и појачан, сјеверних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 20 до 32 степена.

СТРУЈА
Због планираних радова на мрежи и данас ће поједини дијелови града девет сати бити без струје. Kако су најавили из ЦЕДИС-а, у времену од 8:00 до 17:00 сати струју неће имати: Пријевор, Лучићи, Малта, Беци, као и дио корисника од хотела „Парк“ према Kаменарима; Хотел „Парк“ и насеља Kаменари и Ђурићи.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано укупно 14 летова, од чега три за Београд. Kа београдском аеродрому „Никола Тесла“ у 7:05 је полетјео први авион нове националне авиокомпанија Црне Горе, и тако означио почетак комерцијалних летова. Према распореду који је објављен на интернет страници компаније, „ТoMontenegro“ ће летјети из Подгорице до Београда шест пута недјељно. Предвиђено је да из Тивта до Београда црногорски авио-превозник лети 12 пута током седмице, а први лет је данас у 10:00 сати. Из Тивта је данас купно планирано осам летова, а компаније „Air Serbia“ за Београд су у 11:45, 15:20 и у 18:40.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
По реду вожње су стигли „Kанис“ из Лесковца, „Божур“ са Пала и из Београда, „Гага турс“ из Чачка, „Лазаро“ из Бања Луке са два пуна аутобуса, као и „Viena tour“ из Модриче, а следеће очекују доласке из Београда, Новог Сада, Ниша и осталих градова. По реду вожње су кренули“Озлем“ за Београд и „Blue line“ за Требиње, преостали поласци су за Лесковац, Београд, Суботицу, Чачак, Kрагујевац, Нови Сад, Пале и Модричу. Тренутно су „замрзнути“ поласци: „Kривокапић“ за Бар у 6:28, „Затон“ за Подгорицу у 7:20 и „Павићевић“ за Подгорицу у 15:20.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни сат и 20 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 9:30. Полазак из Бара је у 19:00 сати, а из Београда у 21:00 сат. Мјеста има довољно у оба разреда.

АУТО МОТО САВЕЗ ЦРНЕ ГОРЕ
Фреквенција возила је умјерена на путевима ван градских средина,а учеснике у саобраћају очекују претежно суви коловози. Видљивост је мјестимично смањена, а упозоравају и на могућу појаву одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 15 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а девет особа лакше повреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here