ПРОЈЕКАТ „1000 ПЛУС“: ДОДЈЕЛА ПРВИХ ВАУЧЕРА ТОКОМ СЉЕДЕЋЕ НЕДЈЕЉЕ

Пројектни одбор Пројекта „1000 плус“ током претходног периода извршио је детаљан преглед достављене документације за 772 домаћинства, односно 1880 грађана, саопштено је из Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма.

Током наредне недеље биће утврђена листа и организована додјела ваучера приоритетним лицима у које спадају: самохрани родитељи, односно старатељи, лица са инвалидитетом, породична домаћинства чији је члан лице са инвалидитетом, породична домаћинства са дјецом са сметњама у развоју, млади који су били дјеца без родитељског старања, запослени у установама које обављају здравствену дјелатност у јавном сектору и жртве насиља у породици.

Као и у претходним фазама овог пројкета, посебна пажња је посвећена приоритетној циљној групи. Укупно је до сада 191 породично домаћинство из ове категорије ријешило стамбено питање.

– Нарочито нас охрабрује то што имамо велики број пријављених из категорије приоритета и у овој фази пројекта, те ћемо и даље настојати да унапређујемо услове овог пројекта. Према прелиминарним подацима биће додијељено око 200 ваучера приоритетним лицима – казали су из Министарства.

Након што буде утврђена листа приоритетних лица и додијеле ваучери у току следеће недеље, убрзо ће бити утврђене и листе циљних група које ће добити ваучер, као и листе чекања циљних група.

Из Министарства су казали да је процес прегледа документације и формирања листе приоритетних лица, трајао дуже због пандемије KОВИД 19. Наиме, не само што је био успорен рад усљед разних, оправданих, мјера, већ и због тога што је одређен број чланова Пројектног одбора био или се тренутно налази у изолацији.

Поред тога, поднијет је значајан број непотпуних захтјева те је од подносилаца тражена допуна документације. Како Управа за катастар и државну имовину врши провјеру података свих подносиоца захтјева и чланова њихових домаћинстава, и за то је било потребно одређено вријеме.

Упркос свему наведеном, Одбор је успио да одржи континуитет и приведе крају преглед документације.

Подсјетимо, кроз Пројекат „1000 плус“ обезбијеђени су најповољнији услови на тржишту за рјешавање стамбеног питања и то фиксна камата стопа 2.99% без обавезног учешћа, обрада кредита 0.3%, нотарске услуге јефтиније за 50%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here