Програм двомјесечне праксе у медијима

Институт за медије Црне Горе објавио је позив за пријаве за двомјесечну праксу у медијима у Црној Гори.

-Програм “Први корак ка редакцији” је прилика за десет младих новинара/ки и студената/киња завршних година новинарства, медија и друштвених наука да, уз менторство искусних професионалаца, етаблираних медија, унаприједе основне новинарске вјештине кроз практичан рад на тренингу и плаћену праксу у редакцији у трајању од два мјесеца, као и могућност даљег ангажмана у медијима у којима су стажирали.

Програм је намијењен новинарима/кама до три године искуства, вољним да унаприједе новинарски занат и вјештине уз искусне професионалце, новинаре, уреднике, тренере новинарства и новинске фотографе, као и студентима/кињама завршних година студија новинарства, медија и друштвених наука.

Рок за пријаву је до 29. jануара у поноћ, а заинтересовани више информација о процесу пријаве и самом програму могу наћи на страници Института за медије Црне Горе.

Активност је дио пројекта “Професионално новинарство за бољу заштиту људских права” који спроводи Институт за медије Црне Горе у партнерству са Медиа центром и Центром за истраживачко новинарство Црне Горе. Пројекат финансира Европска унија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here