Доц.др Зорица Ђуровић добитница годишње награде Универзитетa Црне Горе

На иницијативу Вијећа Поморског факултета Котор, доц. др Зорица Ђуровић је награђена престижном годишњом Наградом Универзитета Црне Горе за изузетан допринос развоју научноистраживачког рада и међународном позиционирању универзитета.

Ово високо признање стиже у кључном тренутку, када Универзитет Црне Горе обиљежава своју 50. годишњицу постојања, док Поморски факултет у Котору слави 65 година свог дјеловања.

Доц. др Ђуровић се издваја импресивним научноистраживачким достигнућима. Као први аутор, допринијела је објављивању два рада у међународно признатим часописима у категорији SCI, SCIE, SSCI, A&HCI током претходне академске године, демонстрирајући своју стручност и високи ниво академског рада. Њен рад, објављен у часопису индексираном у бази SCOPUS, додатно потврђује њен изузетан допринос.

Тренутно обавља функције руководиоца студијског програма Поморска електротехника и продеканице за развој и комуникацију Поморског факултета Котор, те је чланица Организационог и Програмског одбора конференције поморских наука Котор International Maritime Conference – KIMC, чији је организатор је Поморски факултет Котор.

Допринос др Ђуровић је видљив и на међународним конференцијама гдје је представила седам радова, додатно јачајући репутацију Универзитета Црне Горе у академском свијету. Активна је чланица пројектних тимова на два међународна пројекта, што додатно потврђује њену стручност и ангажованост на глобалном нивоу. Њено чланство у Уређивачком одбору за међународни часопис Поморског факултета Котор – Journal of Maritime Sciences (JMS) свједочи о њеном утицају у својој области.

Доц. др Ђуровић, чије је радно искуство започело као Сарадник у настави за енглески језик 2007. године, истиче се као изванредан примјер изврсности и преданости академском напретку, развоју Универзитета Црне Горе и научне заједнице у цјелини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here