ПРИЗНАЊЕ ХЕРЦЕГНОВСКОМ ПОЗОРИШТУ НА ФЕСТИВАЛУ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ

Као ревијално издање биће реализован 50. Фестивал драмских аматера, у Бијелом Пољу, а трајаће до 25. јуна, у тамошњем Центру за културу. Због низа година успјешног учешћа на овом фестивалу признање је заслужило и Херцегновско позориште а за освојене награде и улоге које је у представама градила и Лидија Петроне. 

Организатори фестивала припремили су богат културно-умјетнички програм који почиње вечерас, информише умјетнички директор Центра за културу, Дражен Конатар.

– Фестивал почиње изложбом бјелопољске сликарке у 19:30, након чега ће у 20 сати бити уприличена Свечана академија поводом 50. фестивала драмских аматера Црне Горе – рекао је Конатар.

И у монографији која је припремљена поводом јубилеја фестивала Херцегновско позориште има своје мјесто.

– Ријеч је о признањима свим заслужним људима за ових 50 година фестивала колико траје – казао је Конатар.

Признање је, каже наш саговорник осим сјећање на оне који су током пола вијека стварали фестивал и подстицај, онима који ће помоћи да он живи. Херцегновско позориште – данас без адресе, остаје када о бјелопољском фестивалу говоримо у сфери старе славе. Заслужено признање прилика је да подсјетимо да новски театар деценију чека свој простор за рад након што је мимо своје воље исељен из Палате Буровина. Чека и замисао о рјешевању статуса позоришта кроз професионализацију, по свему заслужену. Херцегновско позориште осмислило је током година 60 представа, многе су награђиване на републичким и некадашњем савезном фестивалу, у Бијелом Пољу и Врању касније и на фестивалима у иностранству.

Фото: Херцегновско Позориште

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here