ПРИЗНАЊЕ ДР ЂУРУ МУСИЋУ – ХВАЛА ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ У КОРИСТ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Чланови ОО ОБНОР-а Херцег Нови данас су уручили медаљу борца – одликовање Савеза удружења бораца ослободилачких ратова Србије, др Ђуру Мусићу (92) за његов дугогодишњи рад у борачкој организацији и допринос сарадњи са удружењем бораца НОР-а Србије.

Медаљу која је преко ОБНОР-а Црне Горе намјењена једном од најстаријих чланова борачке организације у Херцег Новом, уручио је предсједник ОО ОБНОР-а Херцег Нови Ђорђе Злоковић.

-Хвала за све што радите у корист наше борачке организације чији сте члан скоро од њеног оснивања. Наша организација фигурира као једна од најбољих у Црној Гори, а ви својим радом потврђујете углед и значај наше организације у земљи и региону. Увијек сте били међу првима за обавезно чување традиције и антифашизма наше борачке организације. Овом приликом треба рећи да сте ви један од три добитника медаље борца коју је СУБНОР Србије намјенио за борце из Црне Горе. Вриједно признање потврђује својеврсни дух заједништва а ви сте као човјек, љекар, хуманиста, на сваком мјесту били носиоци те идеје слободарства коју су народи и народности бивше СФРЈ водили у НОБ-у и револуцији. Ово је велика част и нашој борачкој организацији што има такве чланове и да такви људи примају овакво признање, казао је између осталог Злоковић.

На примљеном признању др Ђуро Мусић је кратко захвалио.

-Медаља коју данас примам не припада само мени, већ свим члановима херцегновске борачке организације, која даје вриједан прилог незабораву у борби за слободу НОБ-а и НОР-а. Наше будуће генерације никада не смију заборавити те тековине, а ОБНОР Херцег Новог и Црне Горе нека и даље чувају традицију наших слободара, казао је др Мусић.

Пријему су присуствовали потпредсједник ОО ОБНОР ХН и ОБНОР ЦГ Милан Вајагић, члан ОО ОБНОР Оливера Доклестић и секретар ОО ОБНОР ХН Гојко Матијашевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here