Признања спортским риболовцима за успјешан наступ на Свјетском првенству

Пријем за чланове црногорске репрезентације у спортском риболову на мору – Здравка Дамјановића који је освојио бронзу и екипу која је била четврта у укупном пласману на 57. Свјетском првенству одржаном у Португалији  уприличен је данас у Општини Херцег Нови.

Како је саопштено из локалне управе, чланове репрезентације угостио је предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, који им је честитао и уручио признања за постигнути успјех.

Носилац бронзане медаље, Здравко Дамјановић је истакао захвалност локалној самоуправи на подршци коју пружа Савезу за спортски риболов на мору Црне Горе, којем је сједиште управо у Херцег Новом.

Предсједник Катић честитао је репрезентативцима на резултату, те потврдио сигурност у континуитет добрих резултата и освајања медаља на међународном такмичењима. Уз подсјећање да Општина пружа подршку Савезу, предсједник је посебно истакао значај организације бројних такмичења у спортском риболову, која су се претходних година одржавала у нашем граду, а за које су са међународних адреса стигле позитивне критике.

Уз Дамјановића и предсједника Савеза, Младена Ростовића, признања су уручена и члановима репрезентације: селектору Анту Араповићу, Марку Радосављевићу (КСР „Игало“) и Дејану Сјерковићу (КСР „Рибар“).

Подсјећамо, на 57. Свјетском првенству златна медаља је припала репрезентацији Португалије, сребрна Италији, а бронзана Шпанији. Индивидуално, свјетски првак постао је Хуан Пато из Португалије, сребрна медаља припала је Данијелу Мендози из Шпаније, док је бронзу освојио наш Здравко Дамјановић.

Фото: Општина Херцег Нови

3 COMMENTS

  1. Ova gospoda na fotografiji su svi sreda profesionalni ribari. Postoji barem nominalno razlika između sportskog i profesionalnog ribolova. Da je neko od njih recimo ministar zdravlja ili profesor filozofije, pa da se u slobodnom vremenu bavi ribolovom, onda bi mogao biti i sportski ribolovac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here