Приступна рампа за ОСИ постављена испред Центра за социјани рад

Приступна рампа за особе са инвалидитетом постављена је испред херцегновског Центра за социјални рад. Овим пројектом особама које се крећу у инвалидским колицима омогућен је лакши приступ и остваривање права у овој установи.

Директорица центра за социјални рад Биљана Димић казала је да је реализација пројекта трајала дуже и да је била потребна сагласност више установа.

-Сви знамо да се Центар за социјални рад налази на другом спрату зграде, која je рађена у прошлом вијеку, тако да нису успостављени стандарди који треба да буду. Дошла сам на идеју да пријемну канцеларију премјестимо у приземљe зграде, а затим и у реализацију постављања приступне рампе до пријемне канцеларије. Пут је био дуг, премда пројекат дјелује као мали. Требало је доста времена и сагласности како би се рампа поставила, казала је Димић.

Пројекат је урађен уз сагласност Општине Херцег Нови, Завода за заштиту споменика културе ЦГ и Црквене општине Топаљско херцегновске.

-Парцела на којој је постављена рампа припада цркви Светог Спаса. Захваљујем се Заводу за заштиту споменик културе који су дали сагласност, пошто је црква Светог Спаса културно добро и законом заштићено. Добили смо сагласност и Општине, која нам је помогла и у уређењу терена, казала је Димић.

Средства за приступну рампу издвојило је министарство рада и социјалног старања.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here