Приморац петерцима до побједе – Јадран предао титулу на Шкверу

Фото: Вук Илић/ ВПС ЦГ wpolo.me

Након девет година владавине на домаћој ватерполо сцени, вечерас су трећим узастопним поразом ватерполисти Јадрана предали титулу за ову сезону, вјечитом ривалу екипи Приморца. Приморац је послије бољег извођења петераца побједио Јадран 16:14, пошто је у регуларних 32 минута резултат био 11:11 (2:2, 4:4, 4:3, 1:2, 5:3). Гардашевић и саиграчи већи дио утакмице су водили а у два наврата и два гола предности 6:4 , 10:8, да би гости из Котора до првог вођства стигали на пет минута и 36 секунди до краја, када је Марко Мршић погодио за 11:10.

Убрзо је Јадран изједначио, стријелац је био Јован Вујовић, након чега до краја није било голова потом је као и у Котору прије три дана о побједнику одлучено шутирањем петераца.

И овог пута поново је био побједник тим који на титулу чека 16 година.

Шутирајући петерце сигурни су у редовима Приморца били Никола Марковић, Милош Мршић, Срђан Јановић, Петар Ћетковић и Ђорђије Станојевић, а код домаћих је трагичар био Иван Нагајев, јер је у првој серији погодио стативу. Остали играчи у редовима већ сада бившег шампиона Дмитри Холод, Данило Радовић (којем је Александро Краљ одбранио петерац у посљедњој четвртини) и Матија Сладовић али о побједнику је одлучила прва серија.

Стријелци за Јадран у регуларном дијелу су Димитри Холод четири Данило Радовић два , а по једном Василије Радовић Матија Сладовић, Урош Вучуровић, Данило Ступар, Матеј Чарај, Василије Радовић, Страхиња Гојковић, Иван Нагајев и Јован Вујовић.

Голове за Приморац су постигли Марко Мршић четири гола, Никола Марковић и Ђорђе Станојевић су дали по три, Срђан Јановић два, а Драшко Бргуљан, Немања Вицо, Никола Бркић и Петар Ћетковић по један.

Уручене су медаље Марко Гопчевић је примо пехар дар ВСЦГ а затим је услиједуило шампионско купање.

 

.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here