ПРИЛАГОЂАВАЊЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ НАЈМЛАЂИМА

Илустрација

У току је израда Акционог плана како би Херцег Нови постао „child frendly“ дестинација. На томе заједно раде Туристичка организација Херцег Нови и факултет за менаџмент, у оквиру ЕУ пројекта под називом „Wonder“.

Носилац пројекта је  Туристичка организација Херцег Нови, док је Факултет за менаџмент ангажован у изради плана, испитивању тржишта, организацији радионица како би изнашли најбољи начин да Херцег Нови постане дестинација погодна за породични одмор, објашњава декан Факултета, доц. др Ирена Петрушић.

Она је казала да је Херцег Нови већ „child frendly“ детинација, како за госте, тако и за грађане, јер постоји низ манифестација усмјерених ка најмлађима.

– У Херцег Нови већ долазе породице, људи са дјецом и оно што бисмо покушали да истакнемо јесу објекти, смјештаји, манифестације, организација различитих догађаја који су усмјерени управо на дјецу, како бисмо привукли већи број таквих људи у току сезоне и ван ње – објашњава она.

У оквиру израде Акционог плана организоване су двије онлајн радионице за све значајне сараднике. Асистент у настави Драгана Савић казала је да је заинтересованост велика.

– На обје радионице учесници су излагали предлоге и рјешења са постојећим активностима које има сваки појединачно, као и неке будуће планове и циљеве. Тако да је заиста успјешно протекло све то и за сада смо задовољни – истиче Савић.

Учесници на радионицама били су из појединих грана привреде везаних за туризам, приватни, јавни и НВО сектор, професори из школа, као и савјетник предсједника Општине Ненад Витомировић.

Циљ Факултета за менаџмент у овом пројекту, како наводи Петрушић, је креирање агенде у којој ће бити представљени средњорочни и дугорочни планови, а у правцу брендирања Херцег Новог као „child frendly“ дестинације.

Сви који су спремни да сегмент пословања и активности посвете дјеци имају могућност добијања „child frendly“ етикете. 

– Од ресторана који ће обезбиједити просторије за пресвлачење мале дјеце, одвојити одређене дијелове који ће бити опремљени за дјецу, на примјер мали столови са бојанкама, а креираће и посебне дјечије меније. Хотели са аниматорима… НВО сектор, међу којима је „Кораци“ која је сугерисала мапирање стаза прилагодљивих за најмлађе. Све то побољшава туристичку понуду Херцег Новог, што нам је свима циљ – објашњава Петрушић. 

Италијански град Фано је носилац пројекта на нивоу ЕУ, а поред Херцег Новог учествује још десет градова.  Циљ пројекта је прилагођавање града најприје најмлађим суграђанима, а онда и дјеци туристима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here