Пријем за Ивељу, најбољeг стријелцa финала незваничног првенства Европе за пионире

У Општини Херцег Нови данас је уприличен пријем за младог кошаркаша Вука Ивељу, члана новског КК „Галеб“ који је недавно са пионирском кошаркашком репрезентацијом Црне Горе у Словенији освојио незванично првенство Европе и био најбољи стријелац финалне утакмице.

Представници Општине упутили су Ивељи честитке на сјајним успјесима, који су резултат посвећеног рада, преданости и жеље. Уручујући пригодан поклон, поручили су младом кошаркашу да у свом граду има подршку за даљи рад и нове побједе.

Такође, похвалили су константан, темељан рад КК „Галеб“ са млађим категоријама. Навели су да ће локална управа настојати да изађе у сусрет потребама клуба када је у питању побољшање услова за рад, јер је евидентно да у Новом постоје кошаркашки таленти којима треба омогућити плодно тло за развој.

Ивеља се захвалио на пријему и подијелио утиске са такмичења „Словенија Бол“, незваничног првенства Европе за пионире, које је било његов први наступ за црногорску репрезентацију. Како је казао, одиграо је 5 утакмица на којима је постигао у просјеку 15 поена, од чега у финалу 25 поена, што му је донијело титулу најбољег стријелца утакмице у којој је наша селекција освојила шампионску титулу.

Тренер КК „Галеб“, Срђан Мићуновић објаснио је да је ово најзначајније европско кошаркашко такмичење за пионире, а Ивељина доминација у финалној утакмици потврдила је озбиљан таленат овог младог спортисте, али и то да се у њиховом клубу ради на озбиљан и квалитетан начин. Поручио је да, уз Ивељу, „Галеб“ има више перспективних кошаркаша који заслужују пажњу, због чега се нада подршци града и наставку сарадње у циљу унапријеђења услова за тренажни процес и одлазак на такмичења.

Мушка пионирска кошаркашка репрезентација Црне Горе освојила је у августу „Словенија Бол“, незванично првенство Европе. Изабраници Бојана Бакића су до трофеја незваничног првенства Европе дошли са максималним учинком, у финалном мечу су савладали Словенију 93:84, а црногорску селекцију до побједе су водили су Вук Ивеља са 25 и Милош Вековић са 23 поена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here