Пријем првака у ОШ Орјенски батаљон у 10:00 часова

Школско звонце огласиће се у понедељак, 5. септембра и означити почетак наставне године за све основце, средњошколце и предшколце. У ОШ Орјенски батаљон припремају приредбу за оне који ће ове године први пут сјести у школске клупе, казала је за РТХН директорица Наташа Франић.

– За све прваке матичне школе и подручних одјељења Баошићи – Ђеновићи и Каменари, пријем је у школи у Бијелој у 10:00 сати. Поздравићемо их приредбом, уручити им уџбенике и поклоне које је припремила Општина Херцег Нови.

Први радни дан за остале ученике организован је у два термина, објашњава директорица Франић.

– Ученици од 6. до 9. разреда у школи требају бити у 9:00 часова, а ђаци од 2. до 5. разреда  у 11:00 часова. Првог дана имаће један час и биће им подијељен распоред часова. Биће сигурно необично што ће час трајати 45 минута, наставници су ту да помогну ученицима, а управа наставницима и да се сви заједно потрудимо да се вратимо у уобичајене и нормалне токове, казала је директорица Франић.

С обзиром на то да Министарство просвјете обезбјеђује бесплатне уџбенике за основце, у овој школи су, као носиоци титуле Еколошка заставица, одлучили да спроведу рециклажу старих уџбеника. Ученици су приликом доласка по нови комплет уџбеника, у школу доносили старе, објаснила је раније за РТХН директорица Франић, а потом су, заједно са предузећем Чистоћа, одрадили рециклажу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here