Премјештени високонапонски каблови на Подима

Екипа Црногорског електродистрибутнивног система је премјестила високонапонске каблове које су у насељу Топови на Подима непозната лица ископала из земље.

На основу притужбе грађана са Пода да су високонапонски каблови електричне енергије, положени по земљи у насељу Топови, РТХН је обавијестила надлежне у ЦЕДИС-у. Из те компаније су одговорили да ће у најкраћем року обезбиједити то подручје и каблове положити у складу са прописима, што је и учињено. Грађани  су се захвалили  редакцији РТХН као и компанији ЦЕДИС, која је благовремено реаговала и обезбиједила цијели простор, што је још један примјер добре праксе и представља начин како се заједничком акцијом могу отклонити проблеми на терену. 

Из те компаније су саопштили да су реаговали на основу претходног договора:

 – ЦЕДИС је реаговао у најкраћем року и одмах након пријема информације од стране РТВ ХН терен је обишло стручно лице, сачињена је фото документација и установљено да је од стране непознатог  лица извршено ископавање 10kV кабла “МБТС Топови – МБТС Јачеглав”. Такође је утврђено и да је предметни кабл под напоном.

Ургентно је изведено додатно обезбјеђивање локације и покренути радови на полагању кабла. Успјешно је финализиран најзахтјевнији дио радова на укопавању кабла, док је за завршетак свих активности потребно још отприлике пар дана. Радови су подразумијевали ископавање новог рова, а имајући у виду да је на том подручју терен изразито стјеновит за рашчишћавање је ангажована тешка механизација, саопштили су из ЦЕДИС-а.  

Подсјећају да електродистрибутивни систем чини око 20 хиљада километара водова, због чега није могуће превентивно дјеловати и обезбиједити константан надзор мреже и на тај начин спријечити сличне активности. 

-Напомињемо и да је свака самовољна активност на инфраструктури ЦЕДИС-а нелегална и високоризична. Стога, позивамо грађане да се обрате ЦЕДИС-у и пријаве активности на електродистрибутивној мрежи које изводе ненадлежна лица, саопштили су из Службе за корпоративне коминикације – ЦЕДИС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here