Премијер уручио награде најбољима на државном такмичењу знања

У организацији Министарства просвјете, науке и иновација и Испитног центра синоћ је у Подгорици организована свечаност поводом уручивања награда најбољим ученицима основних и средњих школа на Државном такмичењу 2024.

Предсједник Владе Милојко Спајић  казао је да је држава 31. октобра прошле године, када је изабрана 44. Влада, своје координате подесила на развој, владавину права и европску интеграцију.

„Ова држава је 31. октобра прошле године, када је изабрана 44. Влада, своје координате подесила на развој, владавину права и европску интеграцију. Али ниједно наше одредиште није ни достижно ни самодостатно ако не почива на квалитетном образовању“ истакао је премијер и додао да је самим тим задатак Министарства, на челу са професорком Јакшић Стојановић „Изванредно образовање за изванредну Црну Гору”, један од најважнијих али и најтежих које имамо.

Предсједник Владе је у своје и у име Владе Црне Горе честитао добитницима награда и казао да од деведестпет хиљада ученика у образовном систему Црне Горе њих сто троје  – дакле свега око 0,1%, добија ово престижно признање. „Бити у 0,1% најбољих привилегија је ријетких – зато сте за нас баш ви симболи једне генерације, а поред тога и шампиони својих школа, понос својих породица и најсвјетлија будућност ове земље” закључио је Спајић.

На догађају су говорили и министарка просвјете, науке и иновација проф. др Анђела Јакшић Стојановић и директор Испитног центра Милош Тривић.

На догађају су говорили и министарка просвјете, науке и иновација проф. др Анђела Јакшић Стојановић и директор Испитног центра Милош Тривић.

Подсјећамо, из Херцег Новог Душан Рељић освојио је прво мјесто из математике за полуматуранте, Сава Хутер из СМШ „Иван Горан Ковачић” треће мјесто из физике у категорији старијих разреда  и Андреј Воучко из СМШ „Иван Горан Ковачић” из енглеског језика у категорији за трећи и четврти разред средњих школа.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here