Премијер са представницима компанија “Azmont” и “Orascom”

Влада жели да креира пословни амбијент који ће привредницима и инвеститорима омогућити боље планирање и постављање квалитетних темеља за даљи раст, казао је премијер Милојко Спајић на недавном састанку са предсједником Одбора директора компаније „Azmont“ Рашадом Алијевим и предсједником „Orascom grupe“ Нагибом Самих Савирисом.

Представници “Аzmonta” честитали су премијеру на избору 44. Владе и исказали опредијељеност да шире своје пословање.

-У име једног од највећих инвеститора у Црној Гори честитам Вам именовање и вјерујем да ћемо у блиској сарадњи и уз међусобно разумијевање успјети да унаприједимо пословни и туристички амбијент у Црној Гори казао је Еренток.

Предсједник “Оrascom grupe“ сматра да је пред Црном Гором узбудљивих десет година у којима је могуће да се наша земља глобално позиционира као врхунска туристичка дестинација.

-У компанији смо става да је част бити дио црногорске приче. Вјерујем да нова Влада може покренути ренесансу. Сматрам да Црна Гора може много у наредних десет година и радујемо се томе, истакао је Савирис.

Током разговора о бизнис амбијенту у Црној Гори и могућностима за интензивирање сарадње премијер Спајић је упознао саговорнике са актуелним приликама и плановима Владе на реализацији развојне агенде која, како је казао, подразумјева измјену законских рјешења и интензиван развој инфраструктуре и саобраћаја.

-Желимо да креирамо стимулативан и предвидљив пословни амбијент који ће омогућити привредницима и инвеститорима боље планирање и постављање квалитетних темеља за даљи раст. Више шанси за привреду сигуран је пут до стварања веће вриједности за нашу државу и грађане. Зато је већ до прољећа наредне године планирамо измјењ сета закона у сусрет туристичкој сезони, најавио је премијер.

На састанцима је оцјењено да је потребно у најкраћем року ријешити питање квалитета услуге и капацитета на аеродромима и сагласили се да је улагање у едукацију стручног, домаћег кадра кључно за даљи развој привреде, посебно у домену продужења туристичке сезоне што је у интересу државе и цјелокупне туристичке привреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here