Премијер са челницима општина: Попис да протекне у цивилизованој и демократској атмосфери

У оквиру консултација поводом спровођења Пописа становништва који је заказан за 30. новембар предсједник Владе Милојко Спајић састао се данас са представницима локалних самоуправа. Састанку је присуствовао и предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

-Важно је да на најбољи начин и уз најшири консензус ријешимо питање спровођења пописа који ће нам дати релевантне податке за даљи развој Црне Горе у нашем заједничком интересу” поручио је предсједник Владе и изразио задовољство сусретом са челницима локалних самоуправа што је, како је казао, добра платформа за сарадњу и по другим питањима важним за друштвени развој.

Премијер је упознао саговорнике и са разговорима које је имао са представницима парламентарних партија, невладиног сектора и представника мање бројних народа . „Постоји добра воља Владе и моја лично да се изађе у сусрет свим захтјевима који су конструктивни и добронамјерни”, истакао је он.

Представници општина су исказали позитиван однос према спремности Владе да у непосредној комуникацији са локалним самоуправама доприноси рјешавању проблема и упознали премијера о предузетим активностима на плану спровођења Пописа у планираном термину.

Саговорници су разматрали моделе за финализацију припремних процедура и исказали очекивање да ће сам процес као и данашњи дијалог протећи у цивилизованој и демократској атмосфери.

Састанку су присуствовали представници Управе за статистику и министри Фатмир Ђека и Новица Вуковић, саопштено је из Владе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here