Преко два милиона еура за Дневни центар, Канли кулу и Постројење за прераду отпадних вода

Реконструкција и доградња Дневног центра, из пројекта (Фото: Општина Херцег Нови)

Управа за капиталне пројекте расписала је тендере за пројекте у Херцег Новом укупне вриједности више од 2 милиона еура. Траже извођаче за доградњу Дневног центра, санацију клизишта око Канли куле и набавку опреме за Постројење за прераду отпадних вода. 

Како је саопштено из локалне управе, реконструкција и доградња Дневног центра за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју у Суторини ће омогућити увођење сервиса 27+, који је граду годинама потребан. Вриједност ове набавке процијењена је на 505.000 еура без ПДВ-а.

Пројекат ће обухватити и реконструкцију старе школе у Суторини, који се налази непосредно уз локацију на којој је изграђен Дневни центар. Објекат школе је у протеклом периоду девастиран, а на овај начин биће реконструисан у здање у којем ће се мјештани окупљати, а који чини цјелину са Дневним центром и вишенамјенским спортским игралиштем који су отворени у 2021. години.

Понуде се могу достављати до 02. фебруара 2023. године. Тендером су предвиђени земљани, грађевински, бетонски, армирачки, зидарски и други радови, а рок за извођење је 180 дана од увођења извођача у посао.

Управа је расписала и тендер за избор извођача за санацију клизишта у ширем захвату тврђаве Канли кула, процијењене вриједности 945.000 еура без ПДВ-а.

Овим пројектом биће саниран проблем на који стручњаци упозоравају годинама, клизиште које угрожава Канли кулу и представља опасност за дио града који се налази у захвату ове тврђаве, од магистралног пута до Старог града. Прошлогодишња истраживања су показала да клизиште захвата више од три хектара, те да оно узрокује пукотине на зидинима Канли куле, након чега је израђен и ревидован главни пројекат санације. Како је раније најављивано из Управе, санација клизишта је прва фаза великог пројекта санације Канли куле.

Рок за достављање понуда је најкасније до 2. фебруара 2023. до 10 сати, а рок за завршетак радова 180 дана од увођења извођача у посао.

Уз овај, расписан је и тендер за обављање стручног надзора над извођењем радова током санације клизишта у ширем захвату Канли куле. Вриједност ове набавке је 20.000 еура, а понуде ће бити отворене 2. јануара.

Управа за капиталне пројекте је расписала и два тендера који су кључни за функционисање постројења за прераду отпадних вода у Мељинама (ППОВ) – набавка опреме за завршетак радова на постројењу и вршење стручног надзора у току завршетка радова.

Завршетак радова на постројењу за прераду отпадних вода подразумијеваће радове на поправљању и одржавању ППОВ, чија процијењена вриједност износи 670.000 еура без ПДВ-а. Вршење стручног надзора у току завршетка радова на постројењу је набавка процијењене вриједности 20.000 еура без ПДВ-а.

Крајњи рок за подношење пријава на тендер за набавку опреме је 26. јануар 2023. године, а на позив за вршење стручног надзора 27. јануар 2023. године

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here