Преко 500 маски на Дјечијем маскенбалу и журка за памћење

Да се са највећим нестрпљењем очекивао дан одржавања Дјечијег маскенбала на 55. Празнику мимозе потврдило је јуче преко 500 малишана под маскама. Чак четири сата трајала је невјероватна журка у Институту „Др Симо Милошевић” у којој су малишани уживали, али и показали колико су труда и креативности родитељи уложили.

Била је то прилика да буду у улози својих омиљених јунака, ликова из цртаћа, бајки, али и да скрену пажњу, на свој начин, на вриједности књиге, спорта, Празника мимозе…

У групи малишана до шест година, жири је у категорији појединачних маски наградио Шумску вилу која је освојила прво мјесто, на другом је био Колачић среће, а на трећем ватерполиста. У категорији групних маски, најбољи су били Змајеви, потом Мимозе и Пужићи.

Међу старијим другарима, од 7 до 14 година, који су салом загосподарили од 17 часова, најбоља појединачна маска је била Краљица зиме, на другом мјесту је Морска вила, а на трећем Сладолед код Симоне. У категорији групних маски, најбоља је била Новски филештрини, другу награду су освојиле Виле од књиге, а трећу Празник мимозе.

Као генерални спонсор Дјечијег маскенбала, ЦКБ је обезбиједила новчане награде за најбоље појединачне маске од 100, 70 и 50 еура, а додијељено је и више специјалних награда многобројних спонзора међу којима су Обућа Миња, Градска кафана, Џамбо играоница, пицерија Бока, пекара Шушић и Вивиа.

Организатори маскенбала ЈУК Херцег фест обезбиједили су слаткише, сокиће и дипломе за сву дјецу.

Фотографије са маскенбала, аутора Звјездане Кујовић погледајте на линку 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here