Представници најзначајнијих агенција из Србије обилазе Црну Гору, посјетиће и Херцег Нови

У радној посјети Црној Гори ових дана бораве представиници туристичких агенција из Србије, а састали су се јуче у Будви са челницима Националне туристичке организације.

Састанку су присуствовали представници туристичких агенција из Београда, Ваљева, Ниша, Ужица, Суботице, Новог Пазара, Крагујевца, Смедерева и других градова широм Србије. Они ће током четвородневног боравка у Црној Гори имати прилику да обиђу разне туристичке објекте на црногорском приморју, које ће укључити у своје програме путовања.

Туристичка агенција Плана Турс, која је главни организатор ове посјете, са партнерима, туристичким агенцијама из градова широм Србије, које у својој понуди имају Црну Гору, обилази хотеле на будванској, барској, улцињској и херцегновској ривијери, саопштено је из НТО.

Након састанка са агенцијама из Србије, примјећено је веће интересовање за предстојећу сезону и то за приморску, централну и сјеверну регију.

Власник Плана Турс, једне од најзначајнијих агенција на тржишту Србије, Милан Васић истакао је да је интересовање туриста из Србије за Црну Гору претходне године било на изузетном нивоу, а очекује да ће ова сезона бити још успјешнија.

– Довели смо групу од 45 агенција, а током ове посјете обићиће двадесет хотела и десетак приватних објеката, након чега очекујемо већу продају за предстојећу сезону. Јако смо задовољни услугом у хотелу, а једина замјерка се односи на висину цијена авио карата због поскупљења горива. Очекујемо најављено отварање дијела аутопута од Колашина до Подгорице, те очекујемо да ће већи број туриста доћи због боље повезаности друмског саобраћаја – казао је Васић.

Представница туристичке агенције Аска из Ваљева, Вера Драгојловић каже да су након ублажавања ковид мјера путници почели да се враћају на црногорско приморје.

– Сличност језика, навика на одређене смјештајне капацитете и гостољубивост су фактори који стално враћају туристе из Србије. Вјерујемо да ће ове године интересовање за Црну Гору бити огромно јер чак и у периоду предсезоне – поручила је Драгојловић.

Имајући у виду да Србија и Црна Гора из године у годину имају све значајнију размјену туриста, у претходном периоду, НТОЦГ интензивирала је промотивне активности на овом тржишту.

Туристичка понуда Црне Горе представљена је на  43. Међународном сајму туризма ИФТ у Београду, а крајем маја, у оквиру регионалне кампање грађани Србије имаће прилику да се упознају са актуелном понудом дестинације на манифестацији Београдски Манифест, као и кроз промоцију у другим већим градовима Србије.

Упоредо са дестинацијским презентацијама, НТОЦГ реализује и студијске посјете са овог тржишта, па ће током јуна нашу земљу посјетити познати новинари, глумци и инфлунсери из Србије који ће имати прилику да се упознају са сјеверним регионом и понудом за активан одмор у природи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here