Представници медија из Луксембурга препоручују Црну Гору као туристички бисер

У периоду од 16. до 19. септембра представници престижних медија из Луксембурга на иницијативу Националне туристичке организације обишли су Бар, Херцег Нови, Пераст, Котор, као и Будву, Луштицу и Порто Монтенегро, као и Скадарско језеро и упознали природне и културне знаменитости, саопштено је из НТО.

У Црној Гори су боравили представници популарног дневног листа „Luxemburger Wort”, чији дневни тираж износи 50.000 примјерака, затим „Rееsеn” магазина за путовања, недјељника „Revue”, дневних новина „L’Essentiel” које се штампају у тиражу од преко 70.000 примјерака, као и представница луксембуршког туроператора УЛТ.

Маурицио Мафеи (Maurizio Maffei), новинар магазина „Rееsеn”, које има електронско и штампано издање са тиражом од десет хиљада примјерака, препуручује свима да дођу, ангажују водича и открију Црну Гору, бисер туризма.

– За некога ко је рођен са друге стране Јадранског мора, ово је била сјајна прилика да се упознам са овим дијелом обале и уживам у дивним заласцима сунца на мору. Увијек је лијепо посјетити приморје, али мислим да се прави бисер ове земље крије у планинама, далеко од уобичајених туристичких тура – наводи он.

Новинари су имали прилику да се увјере у разноликост коју нуди наша обала, да обиђу дијелове Старог града у Бару, Херцег Новом, гдје су посјетили и село Жлијебе, затим Будву и Котор, али и да се упознају са понудом савремених дијелова приморја, попут Луштице и Порто Монтенегра.

Представник недјељног магазина “Revue”, који ће репортажу из Црне Горе на пет страна објавити на прољеће наредне године, новинар Жером Бек (Jérôme Beck) подијелио је утиске.

– Први пут сам у Црној Гори и највише ми се свиђа природа ове земље. Први дан смо читав провели у природи, возили се бродом, окружени планинама. Прва два дана програма су на мене оставила најјачи утисак, због предивног Скадарског језера и посјете селу Жлијеби – истакао је он.

Са сличним размишљањем из Црне Горе одлази и представница УЛТ-а, на коју су наши национални специјалитети и љубазни домаћини, оставили такав утисак да је пожељела да свако то доживи, што је сада лако када постоји директна авио конекција са Тивтом и Подгорицом.

– Моји утисци су заиста сјајни. Раније сам имала прилику да посјетим околне државе, а сада да се увјерим колико је Црна Гора посебна. Ова предивна природа, величанствене планине и чисте ријеке су нешто што свако треба да посјети. Осим тога, храна и вино су веома укусни, а сви мјештани су гостољубиви. Веома је важно и то што су цијене овдје приступачне и није скупо као у остатку Европе. Зато, хајдемо сви у Црну Гору – поручује представница туроператера УЛТ, Лудија Хејниш (Lydia Heinisch).

Поред НТО ЦГ, посјету су подржали Национални паркови Црне Горе, локалне туристичке организације Бара, Будве, Херцег Новог и Котора, хотел Cue, хотел Сплендид, The Chedi Луштица Бej и Порто Монтенегро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here