Представници локалне туристичке организације на сајму у Загребу

Foto: Media biro

Представници херцегновске Туристичке организације учествовали су на јубиларном десетом Међународном сајму туризма у Загребу. Понуду на Сајму су представиле су и ТО Бара, Тивта и Подгорице.

Директорица ТО Подгорица, Ирена Рогошић, казала је да је велико задовољство што су управо они носиоци активности за Црну Гору, коју на сајму представљају и Национална туристичка организација, као и локалне из Тивта, Бара и Херцег Новог.

–  У фокусу нашег представљања на сајму, поред конгресног и културног туризма који су и основни сегменти у туристичкој понуди главног града су и активне форме туризма и богата гастро и винска понуда подгоричког региона. Важно је истаћи највећу предност Подгорице, а то је њена географска позиција. Туристима је потребно само 45 минута вожње до обале и исто толико до најближег, и најпопуларнијег, ски-центра у Колашину, казала је Рогошић.

За све посјетиоце посебно је био занимљив наступ црногорског глумца Момчила Оташевића.

– Пријатељима увијек препоручујем да посјете Црну Гору јер је све близу. Природне љепоте су већ и свјетски познате и обавезно их треба видјети и уживо. Све нам је на ,,по уре“, поручио је Оташевић.

Представник херцегновске туристичке организације Далибор Вуковић истакао је да је иницијатива за овим видом представљања покренута 2019. године.

-Битно је да будемо присутни у земљама региона и да покушамо да се наметнемо као дестинација која може са великим задовољством прихватити госте из Хрватске, казао је Вуковић.

Place2Go је највећи туристички сајам у Хрватској и излагачима пружа прилику да на креативан и занимљив начин представе себе, производе и услуге. До сада је на сајму наступило преко 700 излагача из 38 земаља свијета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here