ПРЕДСТАВНИЦИ ФРАНЦУСКИХ ТУРОПЕРАТОРА ПОСЈЕТИЛИ ХЕРЦЕГ НОВИ

Француски туроператори који заступају сегмент луксузног туризма су у организацији Националне туристичке организације, протеклог викенда боравили у Херцег Новом и посјетили два хотела.

Студијска посјета туроператора из Француске услиједила је након групе из Мађарске, а њен значај за промоцију Херцег Новог је велики, оцјенио је Далибор Вуковић из градске Туристичке организације.

 – Ова посјета је једна од значајнијих, а ријеч је о онима који заступају сегмент луксузног туризма. Међу пет чланова који су нас посјетили је и представник познатог туроператора Фрам. У Херцег Новом су били 10. децембра, боравили у хотелу Лазуре, посјетили и Порто Нови, као и Стари град. Можемо рећи да је посјета била успјешна мада нам је вријеме било лоше, нисмо успјели представити град у најљепшем свјетлу по том питању. Туроператори су веома задовољни, показали су висок степен ентузијазма и интересовања за дестинацију – наводи он.

У сарадњи са Националном туристичком организацијом у наредном периоду у херцегновској организацији очекују склапање значајних партнерстава.

– Драго нам је да се ово дешава и то управо у овом периоду када има довољно простора за припрему таквих аранжмана и периода који је потребан да се одређени туристички производ прода. Са друге стране, жао нам је што се то дешава у периоду када град није у свом најљепшем руху, али битно је да постоји иницијатива и да су у најави нека озбиљна партнерства. Већина посјета је већ реализована, али стратегија НТО иде у том смјеру да се у вансезонском периоду интезивирају „fan trip“-oви туристичких агенција и оператора – казао је Вуковић.

Привредници из осталих градова приморја имали су прилику да се представе француским туроператорима на радионици која је организована у хотелу Сплендид у Будви.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here