Представљање „Прича“ Гојка Челебића у Кући нобеловца Ива Андрића

Промоција књиге „Приче“, аутора Гојка Челебића, у организацији ЈУК Херцег феста, биће одржана у сриједу 14. јуна у 20 сати у Кући нобеловца Ива Андрића.

„Приче“ Гојка Челебића тематски су орјентисане на кризне ситуације људске судбине и прате кретање човјека по рубу. Челебић има изоштрено опажање за рађање конфликта из свакодневних околности, што нарочито доприноси аутентичности његовог приповједачког манира. Његове „Приче“ свједоче о моћном споју аутора Источне Европе, технике и наука најбољих америчких писаца (Хемигвеј) и руске поетике (Чехов). Ријеч је о аутору изузетне умјетничке снаге и приповједачког дјела које спада међу најобимније опусе југословенске књижевности.

Црногорски писац и дипломата, доц. др Гојко Челебић рођен је 1958. године у Подгорици. Остварен је у жанру романа, приповјетке, есеја, драме, поезије, теорије књижевности и дипломатске литературе. Добитник је Тринаестојулске награде и бивши је министар културе у Влади Црне Горе. Течно говори енглески, француски, чешки, италијански, руски и шпански језик. Аутор је више од 40 књига.

О књизи ће уз аутора говорити и црногорски политиколог, књижевник и писац Александар Ћуковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here