ПРЕДСТАВА „ДЈЕЧАК КОЈИ ЈЕ САЊАО МОРЕ“ У ДВОРАНИ „ПАРК“

У оквиру свечаности поводом Дана општине, сутра (18. октобра) биће одиграна представе за дјецу „Дјечак који је сањао море“ Позоришта лутака Мостар, у режији Зијаха Соколовића.

-Овај позоришни комад је прича о дјечаку чији је највећи сан видјети море, али за то у животу није имао прилике. Дјечак живи у свом свијету маште, из којег тек на тренутке бива присиљен отићи у стварност, да би се што прије вратио сањарењу. У тренуцима када спава, дјечак сања како разговара са морем које му одговори на нека од његових (животних) питања. Када је будан, весело прича са својим јединим пријатељем, плишаним делфином, машта о мору и како ће кад одрасте бродићем запловити на пучину те открити шта се крије иза хоризонта… Тек тада публика сазнаје да дјечак живи у дому и чека усвојитеље. Мама за којим дјечак толико чезне је море, а замишљени пријатељ делфин је тата. Кад се потенцијални усвојитељи предомисле, он одлучује да слиједи свој сан и крене на пут с најбољим пријатељем. Представа за дјецу (6+) је бајковитог карактера, али је истовремено укоријењена у реалну причу о усамљености једног дјечака. Изводи се у комбинацији лутка/живи глумци и једна је од новијих представа Позоришта лутака из Мостара, са којим Херцеф фест има дугогодишњу сарадњу. Гостовање ове представе у склопу обиљежавања Дана града лијеп је повод да са васпитно-образовним установама у нашој општини обновимо активности у којима се прожимају умјетности и едукација, па ће за представнике одјељења од првог до петог разреда бити организовано посебно извођење са циљем да се разговор о темама које покреће ова представа настави у учионици, информишу из Херцег феста.

Почетак представе је у понедељак (18.10) у 18 часова. Цијена карте је 3 еура, а продаја на благајни Дворане ПАРК од 9 до 12 сати, као и два сата пред почетак представе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here