Представа „Аутобиографија“ у дворани „Парк“

Представа „Аутобиографија“ Окрет театра, по роману Бранислава Нушића, биће одиграна у сриједу (25.мај) у дворани „Парк“.

Режију потписује Јован Грујић, а играју: Никола Крнета, Марко Николић, Милан Вранешевић, Марија Ћеранић и Данијела Танасковић. Нушићева аутобиографија је јединствена прилика да видимо Нушића из угла Нушића, казао је редитељ Јован Грујић.

-Како описати Нушићеву аутобиографију? Знамо врло добро како је Нушић видео нас из свога угла; осликао нас је кроз министарке, сумњива лица, покојнике, родбине, разне полтроне, кроз мале људе са маргина главних догађаја.  У Аутобиографији не штедећи себе самог, описује своје одрастање, школске дане, прва заљубљивања, али и прве контакте са ауторитетима који су били болни и отрежњујући за њега. Пратећи тај његов пут можемо врло лако препознати какав су утицај на њега, као писца и човека, оставиле све ситуације које је прошао и формирале га до личности која је оставила историјски траг у књижевном и позоришном животу наше земље.Наравно, Нушић је и овде „онај Нушић“, нама најпознатији, који на шармантан и духовит начин указије на проблеме са којима се суочавао, раскринкавајући у исто време и себе и друштво у којем живи, а које је понекад потпуно несвесно својим мана. Зато је Нушић био ту да нам осветли све то успут се подсмехујући.У свему овоме, очаравајуће је, отрежњујуће, али и забрињавајуће колико је био у праву тада, али и сада. Све у свему, лакше је ипак смејати се него плакати. Тако ће бити и овог пута, казао је редитељ Грујић.

Цијена улазнице је 4 еура, а почетак представе у Дворани Парк је у 20 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here