Предавање „Дијалогом против дискриминације“ у петак

Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу и Савјет за родну равноправност Општине Херцег Нови, у сарадњи са Центром за социјални рад Херцег Нови, организује предавање на тему „Дијалогом против дискриминације са посебним нагласком на заштиту од насиља над осјетљивим категоријама“. Предавање ће одржати у петак, 8. децембра у 12:00 часова у сали Скупштине општине Херцег Нови.

Ријеч је о активности у оквиру међународне кампање „Шеснаест дана активизма против насиља над женама“ које од 25. новембра спроводи више хиљада организација и институција у преко 100 држава свијета, а која завршава 10. децембра, Међународним даном људских права.

О законодавном оквиру и могућностима за предузимање мјера и активности за спречавање насиља и дискриминације на локалном нивоу у складу са усвојеним Локалним акционим планом за постизање родне равноправности у општини Херцег Нови за период 2021-2025 године, говориће експерткиња за родну равноправност Бранка Влаховић,  као и представници херцегновских институција.

Циљ је послати снажну поруку да је крајњи тренутак да се прекине са насиљем над женама и дјевојкама и покрену нове активности на локалном нивоу у борби против родно заснованог насиља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here