Пред црногорским ватерполистима важне утакмице за визу за Доху

Foto: wpolo.me

Црногорску ватерполо репрезентацију након пораза од Грчке на Свјетском првенству, очекује борба за пласман од 5. до 8. мјеста. Први противик на путу ка наредном Свјетском првенству у Дохи је селекција Италије.

– Након пораза од Грчке сви желимо да се вратимо, завршимо турнир на најбољи начин и да на овом Свјетском првенству узмемо визу за наредно свјетско у Дохи, истиче Василије Радовић.

Василије Радовић

Уколико желимо визу за Доху  морамо да славимо у обје утакмице. У Катар су се већ пласирали полуфиналисти: Србија, Мађарска, Грчка, Шпанија, као и Италија као финалиста Свјетског купа.

Радовић је поменуо још једном  четвртфинале против Грчке.

-Јако тежак меч је иза нас, рекао бих да нам је фалило мало среће, а екипа је била одлична и сви смо се борили као лавови. Нажалост то је спорт, а срећа није била на нашој страни овог пута, рекао је Радовић.

Момци Владимира Гојковића мораће брзо да забораве четвртфинале.

-Сигурно да није лако опoравити се од тако тешког меча, прије свега ментално. Мислим да смо дали максимум, недостајало је и мало среће, рекао је Владан Спаић и додао.

Владан Спаић

-За екипу која треба да расте, сваки меч је битан, тако и овај, иако је за пласман од 5. до 8. мјеста. Треба да скупимо снагу, да играмо максимално и тражимо побједу. Италија сигурно неће одустати од свог агресивног стила са доста пливања. Мислим да морамо да оговоримо на једнак начин, да меч уведемо у егал, будемо смирени и завршимо онако како ми желимо. И Италија ће тражити побједу као и ми, закључио је Спаић.

Дуел између Црне Горе и Италије на Свјетском првенству у Фукуоки на програму је у четвртак од 7.00 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here