Празник мимозе најављује прољеће, доноси забаву и слави живот

Традиција дуга 55 година настављена је и вечерас, званично у Игалу. Пред огромним бројем Новљана и гостију, односно пријатеља из свих крајева региона од Вардара до Триглава, уз гала концерт иконе балканског звука Халида Бешлића, али и наступе сјајног бенда Тешка индустрија, ансамбла Градске музике Херцег Нови и мажоретки, чланова КСЦ Диано, почео је Празник мимозе.

Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић отварајући 55. издање феште у славу жутог цвијета казао је да Празник мимозе значи радост, јача пријатељства и ствара нова, пркоси зими и најављује прољеће, доноси забаву и слави живот.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Баш зато Фешта траје 55 година, а ми је са посебном пажњом његујемо и развијамо. Очекује вас преко 70 програма који се одржавају до 3. марта и вјерујем да ће свако од вас за себе наћи нешто занимљиво и уживати. Видјећемо се сутра на Берби мимозе, маскенбалу, концертима, различитим културним, гастро и спортским програмима, због чега смо између осталог и добили титулу Европског града спорта. Не пропустите Међународни карневал са више стотина учесника, а надам се да ћете уживати и у маскенбалу на отвореном у Парку Бока, суђењу и спаљивању карневала. Све су то феште са дугом традицијом Празника мимозе. Хвала свим учесницима у организацији и реализацији феште, спонзорима и пријатељима на пруженој подршци – поручио је Катић и предао кључеве града капу Фестивала, Мићу Дамјановићу чиме је и симболично почела Фешта.

За одличну атмосферу побринуо се Халид Бешлић уз пратњу бенда Ауто стоп, који су наступ почели једном од познатијих пјесама сарајевског умјетника „Двадесете“.

Његов препознатљив глас и способност да пренесе дубоке емоције, никога у публици нису оставили равнодушним. Ређали су се хитови „Мало је дана“, „Чардак“, „Миљацка“, „Хеј зоро“ коју је у глас  пјевала публика, „Снијег паде на бехар на воће“, „Чудна јада од Мостара града“…

Свечаном отварању Празника мимозе присуствовали су представници дипломатског кора у Црној Гори, министар туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера, Владимир Мартиновић, као и бројне делегације из градова пријатеља и побратима Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here