Право гласа на парламентарним изборима имаће 542.468 бирача

Илустрација

Право гласа на предстојећим ванредним парламентарним изборима, који ће бити одржани 11.јуна имаће 542.468, саопштено је из Министарства унутрашњих послова. У Херцег Новом 25 508.

Увид у бирачки списак, бирач може остварити лично, на шалтерима подручних јединица и филијала за управне послове, држављанство и странце овог Министарства, сваким радним даном (од понедјељка до петка) у термину од 08 до 14 сати, уз важећу личну карту или путну исправу (пасош).

Подручне јединице и филијале за управне послове, држављанство и странце у свим општинама, у вријеме одржавања избора,  у недјељу, 11. јуна, радиће у периоду од 7 до 20 часова, а како би грађани били у могућности да преузму идентификациона документа, за чије издавање су захтјев поднијели у претходном периоду.

Бирач може извршити увид у бирачки списак директно и преко интернет портала www.biraci.me. На том порталу, грађанин уносом броја личне карте или пасоша може провјерити да ли је у бирачком списку и на којем бирачком мјесту гласа.

Уочи одржавања наведених избора, Министарство унутрашњих послова оформило је Кол-центар са јединственим бројем 19820. Позивањем овог броја и саопштавањем личних података (име и презиме, датум рођења и име родитеља) или јединственог матичног броја, грађанин ће од оператера добити информацију о томе да ли је уписан у бирачки списак и на којем бирачком мјесту гласа. Јединствени број 19820 је бесплатан и доступан за све кориснике мобилне и фиксне телефоније у Црној Гори.

Кол-центар МУП-а радиће сваког дана почев од петка, 2. јуна 2023. године, у термину од 8 до 20 часова, док ће у недјељу, 11. јуна, односно на дан одржавања избора, радити у периоду од 7 до 20 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here