ПОЗИВ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ ЗА ОЗНАКУ „SAFE TRAVELS“

Свјетски савјет за туризам и путовања (WTTC), који представља глобални приватни сектор путовања и туризма, додијелио је Црној Гори међународну ознаку за сигурна путовања “Safe Travels”.

Ријеч је о посебно дизајнираној ознаци, која услијед здравствене кризе Kовид 19,  путницима омогућава да препознају дестинације и компаније широм свијета које су усвојиле глобалне стандарде здравствене и хигијенске заштите, као важан предуслов за сигурна путовања.

Додјела ове ознаке представља веома важан корак за добијање повјерења туриста јер показује да су сигурносни протоколи и мјере које су донијели Министарство здравља и Министарство економског развоја, како би боравак туриста у нашој земљи учинили што угоднијим и како би заштитили њихово здравље, у складу са глобалним протоколима WТТC-а.

Иницијатива “Safe Travels”, осим што доприноси јачању имиџа Црне Горе у свијету као сигурне дестинације, доприноси оснаживању сарадње између приватног и јавног сектора, кроз омогућавање црногорским пружаоцима услуга да буду видљиви на свјетском туристичком тржишту. Ова ознака, заједно уз вакцинацију, од великог је значаја за туристичку дестинацију и приивлачење туриста у земљу.

С обзиром на то да се Црна Гора налази на прагу туристичке сезоне, Национална туристичка организација Црне Горе позива све заинтересоване учеснике сектора туризма: хотелијере, ресторатере, издаваоце приватног смјештаја, туроператоре, превознике , пружаоце услуга у наутичком туризму, музеје, ваздухопловне субјекте и др. да аплицирају за добијање ознаке “Safe Travels”, уз обавезан услов да испуњавају и спроводе стандарде дефинисане здравственим протоколима. Сви заинтересовани се могу јавити путем е-маил адресе milena.cukic@montenegro.travel.

Национална туристичка организација Црне Горе као носилац ознаке, посредством комисије „Safe Travels”, детаљно провјерава потенцијалне кориснике примјењујући чек-листе сачињене на основу протокола и мјера које су донијели Министарство здравља и Министарство економског развоја.

Осим Црне Горе, дестинације носиоци ознаке “Safe Travels” у региону су Хрватска, Босна и Херцеговина, Сјеверна Македонија, Словенија, Бугарска, а у остатку Европе Велика Британија, Монако, Турска, Кипар, Велика Британија и многе друге земље, док се у свијету корисници ознаке-туристичке дестинације, налазе на америчком, афричком и азијском конктиненту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here