Позив младима за прву бесплатну обуку „Од идеје до пројекта“

Млади који се баве или су заинтересовани за културу, а долазе из Будве, Котора и Херцег Новог, могу се пријавити на прву бесплатну дводневну обуку „Од идеје до пројекта“, која је посвећена стицању конкретних знања и вјештина младих. Заинтересовани ће научити како да своју идеју претворе у добар пројекат, који даље могу подржати разни донатори. Тренер са којим ће радити је Марко Пејовић, искусни едукатор из Подгорице.

Обуку организује НВО Друштво за културни развој „Бауо“ сљедећег викенда (21. и 22. октобар), од 10 до 18 сати у Омладинском клубу Будва.

Учесници/е обуке имаће прилику да стекну потврду о успјешно завршеној обуци, а током ова два дана учесници/е из Котора и Херцег Новог имаће обезбијеђен хотелски смјештај и све оброке у Будви. Како је обука, прије свега намијењенa младима, дефинисано је да доња старосна граница буде 15, а горња 35 година. Максималан број учесника по обуци је десет.

Сви/е заинтересовани/е могу се пријавити путем друштвених мрежа Facebook и Инстаграм или директно на мејл организације drustvobauo@gmail.com, до четвртка, 19. октобра, у поноћ.

Друштво за културни развој „Бауо“ из Петровца на Мору, у партнерству са Центром за проучавање и заштиту културног насљеђа Црне Горе из Будве, током 2023. и 2024. године имплементира пројекат „Знање је Kooltura! Повећање стручних компетенција младих у култури“, подржан у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД 2). РеЛОаД2 финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са четрнаест локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима су Будва, Котор и Херцег Нови, које су подржале наш пројекат, чинећи кластер „Coastal Mates“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here