Пожар у Њивицама: У гашење се укључио авион МУП-а

На пожаришту у Њивицама ситуација је све критичнија, а према посљедњим информацијама са терена, ватра је захватила један напуштени стамбени објекат, чему свједочи густи црни дим.

У пожару је угрожено преко 15 кућа. Вјетар разбуктава пламен, па су припадници Службе заштите немоћни да зауставе ширење ватре.

Стигла помоћ из ваздуха

У гашење пожара укључио се авион Министарства унутрашњих послова, потврдио је за РТХН в.д. директора Директората за заштиту и спашавање Миодраг Бешовић.

– Авион смо преусмјерили из Никшића, гдје је био ангажован на гашењу пожара. Дошао је, јер су се поправили метео услови – информише он.

Након просипања воде на пожариште, авион слијеће на тиватски аеродром по нову количину, али пуњење иде релативно брзо, наводи Бешовић и додаје да ће помоћ канадера из Хрватске овога пута изостати.

– Њима су активни пожари, а ваздухоплови су им ангажовани на гашењу. Остали смо у комуникацији, па уколико они то ријеше, изаћи ће нам у сусрет. Покренули смо све процедуре – казао је Бешовић.

Акција спашавања на Дуримитору је при крају, па се може очекивати да се у гашење ускоро укључи и хеликоптер Војске Црне Горе.

Базен за снабдијевање хеликоптера постављен је на стадиону ФК Игала.

На испомоћ колегама из Херцег Новог, са људством и противпожарним возилима, дошле су и екипе тиватске Службе заштите, као и добровољних ватрогасних друштава „Тиват“ и „Бока“ из Тивта и „Кртоли“ из Радовића.

Ватрогасци интервенишу дуж цијелог Њивичког пута, до граничног прелаза Кобила.

Логистичку подршку у гашењу пружају херцегновски привредници, који цистјеранама допремају воду до пожаришта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here