ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА ВОДА НАГРАЂЕНИ РАДНИЦИ ВОДОВОДА

Поводом Свјетског дана вода, у погону херцегновског Водовода у Зеленици приређена је свечаност на којој је Жељку Чепрњићу додјељена награда за најбољег радника у прошлој години, а његовим колегама Гојку Мандићу, Душици Грубач и Небојши Мандићу признања за посебне успјехе и континуирани допринос раду.

Херцегноваски Водовод прије четири године донио је одлуку да поводом Свјетског дана вода награђују најбоље раднике из сектора вода. За одређивање најбољих именована је комисија која је одлучила да овогодишња награда за најбољег радника припадне Жељку Чепрњићу који у овој фирми ради од 2000. године.
-Награда није само мој успјех, већ читавог колектива и мојих колега из баџдарнице. И у наредном периоду ћемо се трудити да још боље извршавамо наше радне дужности, казао је Чепрњић.

Образлажући награду најбољем раднику технички директор Горан Симовић истакао да му је посебно драго што и ове године припала неком из техничког сектора јер то значи да су сви понаособ дали допринос да се постигну завидни резултати.

-Наш Водовод карактерише тимски рад. Како се посао многих од нас веже за исто радно мјесто и исте радне задатке сваког радног дана веома је тешко наћи неку нову енергију и мотив да се буде одговоран према послу, а онда и најбољи у своме послу. Жељко је у овоме успио дуги низ година. Показао је елан и лично достигнуће и убједио да је наш избор прави. Када се у једног години изврши замјена 1 114 водомјера, отклони 429 кварова унутар водоводног окна, изврши 228 искључења нередовних платиша и одради 12 измјештања водомјера, подаци довољно говоре за себе, казао је Симовић.

Душића Грубач захвалила је предлагачима и цијелом колективу.

-Драго ми је да видим моје колеге, сви смо већ дуго заједно. Ово је један доста одговоран и тежак посао с обзиром на то да је 24 сатна контрола воде. Особине које прате једнога радника досљедност, тачност прецизност, марљивост не може бити дата само једном човјеку. Читава структура лабораторије људства је допринос ове што сам ја добила, казала је Грубач.

Небојша Мандић је истакао да је признање за цијелу наплатну службу:

-Позитивна је атмосфера у фирми и то је најважније. Наставићемо и даље да предано радимо и свима се захваљујем, казао је Мандић.

Директорица Оливера Доклестић подсјетила је да у наш систем убацујемо негдје око 500 до 550 литара преко љета, а у зимском нешто више око 300 литара воде у секунди. Технички губици су и даље велики, али спуштају их из мјесеца у мјесец.

-Покривеност услугом водоснабдијевања у нашој општини је 96, 4%. Разлика до 100 % припада високом планинском горју Ублима, Мокринама, Каменом, Крушевицама и подручју Луштице. Просјечна вриједност производње воде обрачунатом у метрима кубном по потрошачу мјесечно 2015. године је била 52, 56. На крају 2021. та вриједност је 41.91, што значи да смо направили разлику од 12 m3 по потрошачу мјесечно. По томе се огледа вриједност наших људи на мрежи и њихових активности на смањењу губитака, казала је Доклестић.

Данас је изашао из штампе и БИЛТЕН 4Е, број. 9. посвећен Свјетском дану вода, саопштено је из Водовода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here