ПОВЕЗИВАЊЕ ПОДА И КАМЕНАРА

Челници Општине Херцег Нови обишли су локацију на којој ће ускоро почети санација пута Репаји – Бјелске Крушевице, код цркве Светог Николе. Радове у вриједности око 30 хиљада еура финансирају мјештани и локална управа, а траса је дужине 2,3 километра.

Према ријечима Петра Станојловића из Одбора за санацију, пробијање пута започето је још 1972. године, од кад траје и иницијатива да се два села споје саобраћајном комуникацијом.

– У сагласност Општине Херцег Нови и МЗ Каменари, којој ово село и припада, МЗ Бијела и Поди успјели су да крену у реализацију. Надамо се да ће посао бити завршен кроз пар дана, можемо тако очекивати – наводи он.

У Одбору за санацију пута Репаји – Бјелске Крушевице презадовољни су одзивом грађана, који су издвојили велика средства, а Станојловић истиче и несебичну подрштку локалне управе, као и мјесних заједница

Саобраћајна комуникација отвара потенцијал за развој сеоског и вјерског туризма, а свакако је од великог значаја за све мјештане и оне који су везани за ова села.

– На Репајима 4-5 кућа, а три породице су стално насељене, док на Бјелским Крушевицама има много више и кућа и мјештана који ту живе. Можда звучи претенденциозоно, али овај пут ће бити алтернативни пут који ће спајати МЗ Поде и МЗ Каменари – казао је Станојловић.

Предјседник Скупштине Никола Самарџић казао је да је Општина прихватила иницијативу Одбора за санацију пута за Репаје и да ће новчано помоћи његову изградњу

– Подржали смо ту идеју, заказали састанак са предсједником Oпштине и договорена је реализација пројекта. У пројекту ће учествовати и МЗ Каменари и Поди, као и мјештани који ће дати дио средстава. Дужина пута је 2 километра и 300 метара. Одрадићемо тампонирање и насипање, а имамо и наговјештаје од Управе за јавне радове да у току љета одрадимо и бетонирање – информисао је Самарџић.

Након санације овај дио херцегновског залеђа биће доступнији како из Каменара, тако и из Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here