Повећан промет на граничним прелазима ка Хрватској

На граничним прелазима Дебили бријег и Кобила током католичког Божића забиљежен је дупло већи промет него у истом периоду прошле године.

На католички Бадњи дан 24 . децембра на граничним прелазима Дебели бријег регистровано је 14.000 путника, а Кобила нешто више од 4 500 путника, казао је за РТХН виши полицијски инспектор прве класе Драган Контић.

-То су подаци који говоре да смо само  на ова два гранична прелаза на улазу имали 20.000   путника и била су најоптерећенија тог дана. Претходних дана биљежене су мање бројке, премда су појачане у односу на редовне активности. На Божић био је дупло мањи промет, тако да смо имали један ударан дан који је био оптерећен прометом, казао је Контић.

Углавном је, како је казао Контић, ријеч о путницима који су у транзиту  на путу ка сјеверном подручју наше земље, али и Косову и Албанији, тако да се  њихов повратак очекује након новогодишњих празника.

-Оно што је карактеристично за ову годину је да је значајно повећан број прелазака у односу на претходну годину. Тај број претходне године је био испод 10.000 на 23, 24 и 25. децембра, казао је Контић.

У сусрет предстојећим празницима, очекује се повећан промет преко граничних прелаза који су у надлежности Станице граничне полиције Херцег Нови , с обзиром на то да су најављени дочеци у више градова на црногорском приморју.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here