Потврђени мандати новим посланицима, са листе ПЕС Гордан Стојовић из Херцег Новог

Државна изборна комисија потврдила је мандате новим посланицима, казао је Порталу РТЦГ предсједник ДИК-а Никола Мугоша.

Са изборне листе „Храбро се броји“ посланици ће бити Никола Ровчанин, Аљбин Ћеман, Момчило Лековић и Душко Стјеповић.

Са листе „Европа сад“ нови посланици су Драгана Вучевић, Гордан Стојовић, Нађа Лаковић, Бранка Марковић, Владимир Бакрач, Милан Зечевић, Тончи Јановић, Армен Шеховић, Маја Вучелић и Јеленка Андрић.

Из СНП-а нови посланици су Слађана Калуђеровић и Богдан Божовић.

Из Албанске алтернативе нови посланик је Артан Цоби.

У  28. сазиву Скупштине Црне Горе су два посланика из Херцег Новог, Јован Суботић и Гордан Стојовић, обојица са листе Покрета Европа сад као и Симонида Кордић са листе За будућност Црне Горе.

Стеван Катић, који је био на листи „Храбро се броји“, поднио је оставку на  посланичку и задржао је функцију предсједника Општине Херцег Нови.

У наставку Прве сједнице Другог редовног засједања у 2023. години констатоване су оставке посланика ПЕС-а, Демократа, Цивиса, Албанског форума и СНП-а на посланичке функције због неспојивости функција.

Оставке су поднијели Милојко Спајић, Анђела Јакшић Стојановић, Филип Радуловић, Војислав Шимун, Наида Нишић, Маида Горчевић, Филип Ивановић, Андреј Миловић, Мирко Ђукић, Срђан Павићевић, Владимир Мартиновић, Алекса Бечић, Момо Копривица, Драган Краповић, Драгослав Шћекић, Владимир Јоковић и Ник Ђељошај.

Констатована је и оставка Едине Хасанага Џобај на мјесто чланице Управног одбора Фонда за заштиту и остваривање мањинских права, као и Бојана Баће на мјесто члана Савјета РТЦГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here