ПОСТАВЉАЊЕ ВИДЕО НАДЗОРА И МАЛЕ МЕТЕОРОЛОШКЕ СТАНИЦЕ У ГРАДСКОЈ ЛУЦИ

У градској луци на Шкверу почела је уградња видео надзора и мање метеoролошке станице. Ова инвестиција реализује се у оквиру пројекта „Регал портс“  у који су укључени већ три године.

Према ријечима директора Агенције за газдовање градском луком Божа Укропине постављањем квалитетне опреме побољшаће се безбиједност свих пловила у луци:

– Биће покривено око 90 % акваторијума од једриличара ка пристаништу. У сарадњи са ватерполо клубом „Јадран“ биће постављено и обезбијеђење око базена.  Имаћемо праву слику о дешавања са било које стране уласка у луку, казао је Укропина.

Уз видео надзор, монтира се и мала метеоролошка станица, додао је Укропина:

-На овај начин биће нам омогућено да пратимо параметре везане за временске услове у окружењу, али и  квалитет морске воде, температуру, загађење мора, брзину вјетра. Јако сам задовољан што смо успјели да ово реализујемо, казао је Укропина.

Радови које изводи подгоричка фирма Интерактив, како је истакао Укропина, биће завршени за неколико дана. Вриједност је око  40.000 еура, а средства су  обезбијеђена из пројекта „Регал портс“  који се реализује кроз прекограничну сарадњу малих лука Албанијe и Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here