ПОСЈЕТА ТВРЂАВАМА 38% У ОДНОСУ НА 2019. ГОДИНУ, У ХЕРЦЕГ ФЕСТУ ЗАДОВОЉНИ

Херцегновске тврђаве Канли кулу и Форте маре за два мјесеца, односно од 18. маја до данас, обишло је око 10.300 посјетилаца. Кућа Ива Андрића отворена је за посјетиоце 11. маја, а до сада је дом нобеловца видјело преко 1000 гостију. 

С обзиром на цјелокупну ситуацију у ЈУК Херцег Фест задовољни посјетом су, премда је број гостију који желе да виде новске тврђаве доста мањи него 2019. године, казала је директорица Гордана Поробић Крцуновић.

– Ако нам је репер 2019, то је 38% у односу на ту годину. Задовољни смо, с обзиром на то да је иза нас ковид година, да је стандард посјетилаца и туриста знатно лошији  – наводи она.

За изложбу која је постављена у Кући Ива Андрића до сада је продато 850 улазница, информише Поробић Крцуновић.

– Ауторка изложбе је Татјана Корићанац. Обилазећи изложбу посјетиоци имају прилику да се упознају са Андрићевим животом у Херцег Новом, као и са његовом дипломатском каријером – објашњава директорица Херцег феста. Поробић Крцуновић каже да су гости углавном из региона али и да има странаца. Цијене су симболичне за индивидуалне посјете – два еура, а за групне еуро. На Канли кули ради и високотехнолошки центар за посјетиоце, а за коришћење 3Д наочара и гледање филма посјетиоци морају да издвоје два еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here