ПОРОДИЦА, ПРИЈАТЕЉИ И КОЛЕГЕ ОДАЛИ ПОЧАСТ МИЛУТИНУ ЛЕКОВИЋУ

Прошле су двије године од убиства полицајца Милутина Лековића у Игалу. Грађани Херцег Новог и Црне Горе, и данас су у потпуности затечени свирепошћу догађаја у којем је лишен живота припадник полиције на дужности. Ни након 24 мјесеца, није окончан судски поступак који се у Вишем државном тужилаштву у Подгорици води против албанских држављана Љуана Хасанаја, његовог брата Љуљзима и мајке Нуре због кривичног дјела „тешко убиство“.

У Игалу, гдје је Лековић трагично настрадао 15. децембра 2019. године, данас су се у 14:40 окупили чланови породице, колеге, пријатељи и грађани, како би положили цвијеће и запалили свијеће.

Игор Рмандић, предсједник Синдиката граничне полиције истакао је да Милутиновим колегама остаје обавеза да га не забораве:

-Један од начина је организовање меморијалне акције добровољног давалаштва крви, јер је и Милутин био добровољни давалац. Одлучили смо се да тако сачувамо од заборава његов лик и дјело. Акцију организујемо са Клубом добровољних давалаца Херцег Нови. Потписали смо меморандум и имамо добар одзив и ове и прошле године. Нећемо се зауставити на томе , већ ћемо успомену на Милутина покушати да сачувамо неким другим хуманитарним акцијама које ћемо организовати у будућности, казао је Рмандић.

Богољуб Лековић у име породице захвалио се Милутиновим колегама и грађанима „који не заборављају Милутина и који пружају ријечи утјехе“.

Подсјећамо, према наводима оптужнице, Хасанај је 15. децембра 2019. године хицем из пиштоља убио полицајца на дужности Милутина Лековића док се налазио у полицијском возилу у Игалу. Потом је, како се наводи у оптужници, пиштољ уперио у полицајца Александра Килибарду, у намјери да га лиши живота. Тада је пиштољ закочио. Лековић и Килибарда су тог дана привели Љуана, Љуљзима и Нуре Хасанај јер код себе нијесу имали лична документа. Окривљени су одмах након убиства Лековића дали у бјекство, али након краће портаге, бјегунци су уочени у насељу Суторина. И тада су покушали оружани окршај са полицијом, али су онеспособљени и ухапшени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here