ПОРАЗ ЈАДРАНА ОД ХАНОВЕРА

Ватерполисти Јадрана, без петорице играча из стартне поставе, поражени су синоћ у Будимпештин у последњем колу другог турнира групне фазе Лиге шампиона од Хановера 9:4. По четвртинама 1:1, 3:1, 3:1, 2:1.  Поред играча који су због болести и повреда остали у Херцег Новом тренер Петар Радановић синоћ ни на првог голмана Петра Тешановића, којег је замијенио  Дарко Ђуровић.

Голове за Јадран, постигли су Канстанин Аверка два, Марко Петковић и Василије Радовић по један.

Суочени са великим проблемима, али одлучни у намјери да се боре до последњег атома снаге, Јадран је ушао добро у меч и на крају прве дионице, је било 1:1. По један гол су постигли Петар Муслим и Констанин Аверка . У другој четвртини до изражаја је дошло искуство Хановера. Јорн Вилкенхорст је погодио за 2:1, одмах је узвратио Канстантин Аверка. Затим је Јадран пропустио три напада са играчем више, а ривал то казнио, па после голова Александра Радовића и Ивана Нагаева повисио предност на 4:2. Јадран је поново имао два играча више, двије прилике да стигне до гола, али је умјесто тога услиједила контра и гол Дарка Бргуљана за 5:2. Наду је уз мало среће вратио Василије Радовић који је погодио за 3:5. Јадран је поново пропустио прилику са играчем више, а Александар Радовић то казнио за 6:3. Мартин Гардашевић је промашио зицер, а већ поменути Радовић поново био немилосрдан – 7:3. У том тренутку било је јасно да је питање побједника ријешено, да ће Хановер последњи турнир Лиге шампиона дочекати са три бода више у односу на Јадран и Динамо из Тбилисија, а самим тим и реалним изгледима да се придружи Бреши, Барселонети и Ференцварошу на финалном турниру. Превагу на тасу Хановера, донијели су Александар Радовић са три, односно Иван Нагаев и Петар Муслим са по два гола. Дарко Бргуљан је постигао један.
Шансе да се Јадран умјеша у у борбу за пласман на финални турнир постоје, али нијесу велике. Треба нагласити да то није примарни циљ клуба са Шквера, него одбрана титуле у првенству Црне Горе, а учешће у овогодишњој Лиги шампиона ће бити од непроцјењивог значаја на путу ка стасавању нових младих играча .

У осталим мечевима последњег кола групе Б, Барселонета је побједила Динамо из Тбилисија са 14:6, док је у дербију, Бреша била боља од домаћег Ференцвароша са 9:6.

Пласман Група Б: Барселонета и Бреша по 18, Ференцварош 15, Хановер 6, Јадран и Динамо Тбилиси 3 бода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here