Пораз „Јадрана“ на старту другог турнира Регионалне лиге

Ватерполисти “Јадрана” стартовали су поразом на другом турниру Премиер лиге у Београду. Изгубили су синоћ, у драматичној завршници од домаће “Црвене звезде” 12:11 (6:3, 1:1, 4:4, 1:3).

Добром завршницом тим са Шквера није успио да надокнади лош старт. Гаврил Суботић и саиграчи су одлично отворили утакмицу , максимално користећи центре, изнудили су три петерца, а Суботић је постигао три гола. “Црвена звезда” је послије прве четвртине водила 6:3, и та предност се показала пресудном за исход утакмице. “Јадран” је имао изузетно лошу реализацију играча више – само један погодак из шест прилика. Упркос томе, Новљани су смањили на 4:6, а стријелац је био Данило Радовић. “Звезду” је на плус три, на крају првог полувремена, вратио Данило Танасковић.

У другом полувремену играло се по принципу гол за гол. Лазар Вукићевић је био стријелац за 5:7, Марко Радовић за 8:5, Мартин Гардашевић за 6:8, а Владимир Мишовић за 9:6. Павел Калтурин је био погодио за 7:9, а Душан Васић за 10:7.
У финишу треће четвртине Милош Вукићевић је погодио за 11:7 и Звезда је са +4 ушла у последњих осам минута игре.
Међутим, пулени тренера Петра Радановића су у последњој четвртини, два минута прије краја, стигли до 11:12 и имали напад за изједначење. “Црвена звезда” се одбранила, али затим изгубила лопту, па су ватерполисти “Јадрана” 12 секунди прије краја имали прилику да последњим нападом стигну до изједначења, али нису били прецизни и остали су без бода.

Стријелци за “Јадран”: Данило Радовић четири, Лазар Вукићевић три, Павел Калтурин, Мартин Гардашевић, Матеј Чарај и Василије Радовић по један. Голове за “Црвену звезду” постигли су: Гаврил Суботић и Душан Васић по три, Лукаш Семан два, Бојан Банићевић, Ивана Басара, Милош Вукићевић и Марко Радовић по један.

Вечерас у другом колу “Јадран” игра са “Партизаном”, а у недељу у трећем колу са “Радничким” из Крагујевца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here