ПОПОВИЋ: УСКОРО ИЗГРАДЊА НОВИХ ХОТЕЛА, СЕЗОНА ПРЕМАШИЛА ОЧЕКИВАЊА

388

Компанија „Царине“ планира изградњу два нова хотелско-туристичка објекта, у Ђеновићима и Кумбору, казао је власник компаније Чедо Поповић. Гостујући у „Новском јутру“ РТХН истакао је да је изузетно задовољан протеклом сезоном и да је и у пост сезони попуњеност хотела Кумбор и Парк одлична, а биће отворени до 20. односно до краја овог мјесеца.

Како је објаснио, идејно рјешење за градњу хотела у Ђеновићима је већ завршено.

Тиме ће значајно бити повећан капацитет хотела који послују у оквиру компаније „Царине“. Наиме, у хотелима „Парк“, „Делфин“ и „Кумбор“ сада је 715 соба.

Крајем овог мјесеца завршавају сарадњу са групацијом Иберостар, казао је Поповић.

-Имали смо врло коректан однос, али видјели смо да то није баш оно што смо очекивали. Сарадња завршава крајем овог мјесеца, максимално коректно смо се разишли, као најбољи пријатељи, и можда нас опет негдје споји посао и наставимо сарадњу, казао је Поповић.

ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА ИЗУЗЕТНО УСПЈЕШНА

Према ријечима директора Поповића, туристичка сезона је била дупло боља него што су очекивали.

-Заиста се десило нешто што је позитивно. Гости су били великом већином из региона, али и из Украјине који су чинили 30 до 40% гостију у нашим хотелима.  Цијене смо кориговали, биле су ниже, али је попуњеност била на високом нивоу. Прво смо отворили Парк, па Кумбор, а због инетерсовања и Делфин је радио скоро два мјесеца.

Истакао је да је посебно задовољство што су се почетком септембра вратили и стари гости са западноевропског тржишта.

– Ријеч је о гостима из Француске и Њемачке који су сада у хотелима Парк и Кумбор. Успјели смо да задржимо та тржишта, константно радимо и унапријеђујемо понуду. То су гости који воле да имају активан одмор и поред плаже, они купују излете – цјелодневне или полудневне, који су им доступни одмах у брошурама код туроператора, у старту када купују аранжман, казао је Поповић.

Казао је да туризам види као најважнију привредну граду Црне Горе али да је неопходно што прије средити инфраструктуру – путеве, водовод, канализација.

И овог љета су били суочени са недостацима новог канализационог колектора па су због непријатних мириса гости напуштали хотел, казао је Поповић.

-Имамо максимално коректну сарадњу са локалном управом, предсједник Катић је неко ко све саслуша и покуша да нађе најбоље рјешење, али постоје ствари које нису општинске. Поправке канализационог колектора нису рјешење већ треба да се наново уради и трајно ријеши проблем, закључио је Поповић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here