Понуда Црне Горе на сајму у Лондону

Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом,  представља црногорску туристичку понуду на 44. Свјетској берзи путовања „WTM 2023” (World Travel Market) која се одржава од 6. до 8. новембра у Лондону. Понуду у Лондону представљају Туристичка организација Херцег Нови и хотел Лазуре.

Делегацију Црне Горе предводи директорица Националне туристичке организације др Ана Трипковић Марковић која је казала да је сајам у Лондону најзначајнија сајамска манифестација за свјетску туристичку индустрију, а за Црну Гору је посебно важна имајући у виду да се ради о тржишту од приоритетног значаја за нашу дестинацију, о чему говори и велико интересовање црногорске туристичке привреде за наступ на овом сајму.

-Радује ме што је Црна Гора препозната од стране, како британских агената тако и утицајних медија, као дестинација у успону, судећи по примјетно већем интересовању. Иза нас су интезивне промотивне активности на тржишту Велике Британије које су резултирале унапријеђеним имиџом и двоцифреним стопама раста туристичког промета са овог тржишта. Према последњим подацима Управе за статистику МОНСТАТ, током првих седам мјесеци, у колективном и индивидуалном смјештају остварен је раст од око 30% у односу на претходну годину, односно раст од око 23% у односу на 2019. годину када су у питању доласци са овог тржишта. Раст је препознат и од стране Европске комисије за путовања, која у свом најновијем кварталном извјештају наводи да је Црна Гора међу европским земљама на другом мјесту по расту броја туриста са британског тржишта у односу на 2019. годину. Очекујемо да ће се тај позитиван тренд наставити и у наредној туристичкој сезони, прије свега имајући у виду најављене нове авио конекције. Новина је да је највећи туроператор на тржишту Велике Британије Jet2holidays  и трећа по величини авио компанија Јet2com, која је од ове године увела летове из Манчестера, најавила за сљедећу годину увођење летова и из Бирмингема и Лондона, тако да ће Црна Гора, од априла/маја до краја октобра, бити повезана са три највећа града у Уједињеном Краљевству”, закључила је Трипковић Марковић.

Извршни директор те компаније Стив Хепи (Steve Heapy) је казао: “Jet2.com i Jet2holidays су још једном одговорили на континуирану снажну потражњу туриста и независних туристичких агената тако што су проширили свој програм за лјето 2024. са аеродрома у Бирмингему, уз додатак нове руте до Тивта. Видимо да многи купци желе да резервишу унапријед за сљедеће љето са аеродрома у Бирмингему, што је одлична вијест. Као одговор на то, одлучили смо да пружимо купцима и независним туристичким агентима још већи избор захваљујући лансирању ове потпуно нове руте за наредно љето. Ово проширење додатно јача програм за наредно љето који је наш највећи до сада, а знамо да ће бити веома популаран међу купцима и независним туристичким агенцијама широм региона”.

Штанд НТО ЦГ посјетио је и министар туризма Саудијске Арабије Ahmed Al Khateeb, analitičar za razvoj u kompaniji EasyJet, Vlad Lizarov и менаџерка Expedia Group Media Solutions, Laura Milos Sanchez

На сајму у Лондону, поред НТОЦГ своју понуду представљају и стратешки партнер НТО ЦГ национална авио компанија Ер Монтенегро, Национални паркови Црне Горе, Котор Cable Car, локалне туристичке организације Котора, Тивта и Херцег Новог, хотелске групације Будванска ривијера и Монтенегро Старс, хотели Avala Resort & Villas, Maestral Resort & Casino, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Hilton Podgorica Crna Gora, Лазуре Хотел и Марина, Vivid Blue Serenity Resort, Nikki Beach Montenegro, kao i turističke agencije Gold Travel, Montenegro Tourist Service, Montenegro Adventures, Cosmopolitan DMC i Big Blue DMC.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here