Појачане контроле у циљу повећања степена сигурности на мору 

Повећањем броја пловила током туристичке сезоне у Бококоторском заливу највећи проблем представља непоштовање дозвољене брзине кретања, која је прописана Законом о сигурности пловидбе. Према ријечима Жарка Лукшића, помоћника директора Управе поморске сигурности, до инцидената, углавном, долази због људског фактора:

– Преко радарског система који се налази на Обоснику Управа поморске сигурности врши стални мониторинг у Херцегновском  заливу како би пловила поштовала прописана ограничења на мору. Оно што смо уочили у посљедњих мјесец јесте кретање бродова близу обале на неких 150 метара, гдје није дозвољено сидриште. Иде се преко Морског добра да се одобре концесије за сидриште, казао је за РТХН Жарко Лукшић.

До честих инцидената долази у Kумборском тјеснацу и Тиватском заливу. У највећем броју случајева узрок је људски фактор.

– Задњи случај је гдје су се судариле двије јахте у Кумборском тјеснацу. Према информацијама,које смо добили преко нашег система, у питању је људски фактор.   

 У наредне четири седмице шпица сезоне очекују већи број пловила. Пријаве за недозвољену брзину али и друге прекршаје  шаљу инспекцији сигурности поморске пловидбе при Лучкој капетанији.

– Ту се појављује пракса превоза путника брзим чамцима из Котора на Мамулу, Плаву шпиљу и вожња цијелим заливом. Глисери у 90 одсто случајева крше пропис ограничења брзине кретања. Кроз Вериге и Кумборски тјеснац дозвољена је брзина од 10 чворова за мања пловила, а кроз остали дио залива дозвољено је 14 чворова. Та пловила возе и преко 20 чворова, гдје их наш радарски систем детектује, напомиње Лукшић.

Раде по пријавама, које се односе на кретање брзине, нелагалног сидрења, постављање понтона, уласка малих, већих пловила, скутера који су проблематични.

На сваку нашу пријаву из Управе дају повратну информацију да ли је кажњена особа, да ли је процесуирана, у ком је дијелу поступак. Грађанима дајемо информације, а могу у Поморском оперативном центру на број 129  да се обрате везано за кретање пловила на мору, за временски извјештај и друге информације, казао је за РТХН  Жарко Лукшић.   

У Управи поморске сигурности су добили двадесетак пријава, које се односе на већа кршења правила и закона о сигурности пловидбе на мору. Против оних који крше одредбе и правила, која регулишу сигурност пловидбе испостављају мандатне казне.        

2 COMMENTS

  1. Stanite na ulaz u zaliv i pogledate šta se radi i kako se gliseri mimoilaze uz samu obalu obilaze male barke sa svih strana i voze svi 17-20 nm uz obalu … dali vi znate koliko plovila nema dozvolu da ide 2nm od obale dali kontroliše iko barke glisere što idu i do 12 nm od obale ? Dali vi dolazite po pokvareni brod na moru ? Dali znate stanje na moru po pitanju bezbjednosti i ispravnosti plovila ? Mogao bih do sjutra pisati . Na moru vlada haos a vi ne radite po tom pitanju kontrole ništa samo gledate sa kamere …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here